Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (08/05)

BREDA, 8 mei 2005

Politie spreekt van gemoedelijke sfeer tijdens evenementen

BREDA/ZUNDERT/BAARLE NASSAU/STANDAARBUITEN: De politie is erg te spreken over de afgelopen horecanacht. Nergens hoefde zij in actie te komen en slechts 4 personen zijn aangehouden. De combinatie aan evenementen in verschillende steden heeft evenmin voor problemen gezorgd. Met 2000 bezoekers bij DJ Tiësto in Breda, het Jazzfestival in de binnenstad van Breda, een groot buurtfeest in Standdaarbuiten, een grote feesttent met 2000 bezoekers in Baarle Nassau en de Stuyvezandseweek in Zundert was het wel een drukke patrouillenacht voor de politie maar hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Politie houdt man aan voor mishandeling
BREDA: De politie heeft een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden nadat hij in een cafe aan de Visserstraat twee meisjes onzedelijk had betast. Hierna sloeg hij ook nog één van de meisjes in het gezicht. De politie heeft de man direct aangehouden en verschillende getuigenverklaringen opgenomen. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Politie houdt man aan na vechtpartij
BREDA: De politie heeft een 30-jarige inwoner van Breda aangehouden nadat hij in een restaurant aan de Vismarktstraat betrokken was geweest bij een vechtpartij. De ter plaatse gekomen agenten scheiden de partijen en vroeg één van de verdachten naar zijn
identificatiebewijs. De man was niet van plan zijn naam op te geven en kon ook geen identificatiebewijs tonen. Hierop is de man aangehouden en later in de nacht met een bekeuring heengezonden.

Politie houdt parasoldief aan
BREDA: Een 16-jarige inwoner van Breda is zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat hij een parasol had gestolen vanaf een terras aan de Havermarkt. Ook was hij niet in het bezit van een identificatiebewijs. De ouders van de jongen zijn door de politie in kennis gesteld. Na overleg met justitie zal besloten worden of er proces-verbaal wordt opgemaakt. In de loop van de nacht is de verdachte heengezonden.

Getuigen helpen politie een handje
BREDA: De politie heeft zaterdagnacht met een beetje hulp een verdachte aangehouden naar aanleiding van een beroving. Verschillende omstanders waren getuigen geweest van een beroving van een mobiele telefoon. De dader had het slachtoffer gevraagd of hij even mocht bellen. Uiteindelijk ging hij er met zijn telefoon vandoor. Getuigen konden de ter plaatse gekomen politieagenten een goed signalement geven en na niet te lange tijd kon de politie de verdachte aanhouden. Het ging om een 17-jarige inwoner van Breda. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Politie vordert rijbewijs in
BAARLE NASSAU: Een 22-jarige inwoner van het Belgische Ravels is zaterdagnacht door de politie aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De politie had een melding gehad dat de verdachte even daarvoor een aanrijding had gehad op de Singel met twee betonnen palen. Even later zag de politie de man rijden over de Oordeelstraat. Bij controle bleek de man veel te veel te hebben gedronken en moest zijn rijbewijs worden ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in bedrijf
KLUNDERT: In een bedrijf gevestigd aan de Kievitweg is zaterdagavond ingebroken. Aan de voorzijde van het pand vernielde de daders een ruit waardoor zij binnen konden komen. Een complete computer werd ontvreemd.

Auto gestolen bij woninginbraak
BREDA: In een woning aan de Scholekster is tussen zaterdagavond 20:00 uur en zaterdagnacht 01.30 uur ingebroken. De daders konden binnenkomen door het slot aan de achterzijde te forceren waarna de achterdeur kon worden geopend. De hele woning is doorzocht en de sleutels van de op de oprit staande personenauto zijn meegenomen. De personenauto van het merk Peugeot 406 Coupe met het kenteken 34-GP-NX is meegenomen. Tevens wordt een laptop en drie mobiele telefoons vermist.

Inbraak in school
BREDA: In een school aan de Vincent van Goghstraat is zaterdagnacht ingebroken omstreeks 04.00 uur. De daders forceerde een tweetal deuren en konden zo binnenkomen. Er is niets vermist.

Auteur: Nicolette Bovenhorst