Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 8 mei

Alkmaar 08-05-2005 - 15.30 uur

Auto drankrijder over de kop

Castricum, zaterdag 7 mei 2005.

Omstreeks 16.50 uur, verloor een 54-jarige automobilist uit Castricum op de kruising Oranjelaan/De Santmark in een flauwe bocht de macht over het stuur van zijn auto. Hij ramde een hek van de spoorwegen langs het trottoir en zijn auto sloeg over de kop. Het voertuig kwam op zijn dak terecht. De bestuurder liep diverse kneuzingen op en moest voor onderzoek per ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis in Beverwijk. Er is een bloedproef van hem afgenomen (uitslag over 14 dagen) en zijn rijbewijs is ingenomen.

Nekklachten na kop-staart botsing

Heerhugowaard, zaterdag 7 mei 2005.

Omstreeks 18.00 uur vond er op de Oosttangent, ter hoogte van de rotonde met de Huygenhoekring, een kop-straat aanrijding plaats waar vier voertuigen betrokken raakten. Een 36-jarige automobilist uit Egmond aan Zee die kwam uit de richting van Alkmaar, zag te laat dat er voor hem geremd werd. Hij botste op de inmiddels stilstaande auto van een 19-jarige vrouw uit Heerhugowaard. Haar voertuig werd vervolgens geduwd tegen de auto van een 37-jarige automobilist uit Middenmeer die op zijn beurt werd aangedrukt tegen een camper van een 59-jarige bestuurder uit Zedelgem.

Alle voertuigen liepen deukschade op en de vrouw moest voor onderzoek met nekklachten worden vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Geluidsoverlast eindigt in handgemeen

Spanbroek, zondag 8 mei 2005.

Gisteravond omstreeks 21.00 uur nam de politie in een woning aan de Meerkoet bij een 42-jarige bewoner een gettoblaster in beslag omdat de man hiermee in zijn duplexwoning geluidsoverlast veroorzaakte. Kort na het vertrek van de agenten ging de verdachte verhaal halen bij zijn buren. Hij gaf een 21-jarige buurvrouw een kaakslag en toen zij door vrienden geholpen werd trok de verdachte een zakmes en dreigde daarmee. Hierna ging hij zijn woning weer binnen waar hij kon worden aangehouden door de teruggekeerde agenten. Hij werd voor de nacht ingesloten en in de loop van vanochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden. Het mes en de draagbare radio kreeg hij niet terug.

Inbrekers overlopen door buurman

Broek op Langedijk, zaterdag 7 mei 2005.

Een bewoner van een huis aan de Prins Hendrikkade, merkte omstreeks 21.20 uur dat drie jongens zich verdacht ophielden bij het vrijstaande huis van zijn buurman. Toen hij op onderzoek uitging sloegen ze op de vlucht. Er bleek een zijraam te zijn geforceerd en men was bij de buren binnen geweest. De aangever mist in ieder geval wat kleingeld. Het zou gaan om een donkere, een getinte en een blanke jongen.

Nachtelijke snelheidscontroles

Den Helder, zondag 8 mei 2005.

De afdeling verkeer van de politie Noord-Holland Noord is dagelijks actief om de verkeersveiligheid in de regio te vergroten. Door middel van controles wordt getracht het gedrag van verkeersdeelnemers positief te beïnvloeden. Deze controles vinden zo nu en dan ook s avonds en s nachts plaats. Gisteravond werd er tussen 22.20 en 00.20 uur gecontroleerd op de Langevliet, op het gedeelte binnen de bebouwde kom. Binnen twee uur tijd passeerden 408 automobilisten het controlepunt. 25% (102 bestuurders) van hen reed sneller dan de toegestane 50 km/u en werd gefotografeerd. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Hierna verplaatste de controle zich naar de Middenweg. Daar passeerden tussen 00.40 en 02.20 uur 254 automobilisten het controlepunt. 34 van hen reden sneller dan de toegestane 50 km/u. Hier was de hoogst gemeten snelheid 87 km/u. Toen de controleur naar zijn bureau reed zag hij op de Rijksweg N9 nog een taxichauffeur rijden die hij eerder had geflitst. De man reed nu, met in zijn auto een klant, op de Rijksweg 126 km/u waar 80 is toegestaan. Hij kreeg een tweede bon.

Alle overtreders krijgen binnen enkele weken een boete thuisgestuurd.

Drankrijders

Andijk, zondag 8 mei 2005.

Omstreeks 01.00 uur werd op de Kerspelweg een 36-jarige Pool aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. De automobilist blies aan het bureau 695 ug/l (tot 220 toegestaan) en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Den Helder, zondag 8 mei 2005.

Omstreeks 04.40 uur werd op de Middenweg een 21-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op drankgebruik. De man blies aan het bureau 460 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Een uur later liep een 28-jarige automobilist uit Den Helder tegen de lamp in de Spoorstraat. Hij blies 615 ug/l en zijn rijbewijs werd ingenomen. Hij mocht meteen 915 euro aan openstaande boetes betalen.

Alkmaar, zondag 8 mei 2005.

Omstreeks 06.00 uur werd een 23-jarige automobilist uit Alkmaar gecontroleerd op de Wageweg. Hij blies aan het bureau 500 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Alerte bewoner verricht arrestatie

Heerhugowaard, zondag 8 mei 2005.

Een bewoner van een pand aan de Kastanjelaan heeft vannacht omstreeks 00.30 uur een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden omdat hij op zijn erf bezig was met een poging tot inbraak. De man werd wakker en zag twee jongens in zijn achtertuin staan. Ze hadden de schuif van de achterpoort opengemaakt. De man twijfelde geen moment, ging naar beneden en sprong op zijn fiets. Ter hoogte van de Spirealaan kreeg hij één van hen te pakken. Er was inmiddels ook een derde jongeman bijgekomen die dreigde met een ijzeren staaf maar afdroop toen de buurman van de aangever te hulp schoot. De tweede jongen die op het erf was geweest, een eveneens 16-jarige jongen uit Heerhugowaard, kon kort hierna door te hulp geroepen agenten op de Kamperfoelielaan worden gearresteerd. De beide jongens zijn in verzekering gesteld. Ze hebben mogelijk meerdere inbraken danwel diefstallen vanaf erven op hun geweten. Tevens wordt onderzocht wie de derde jongen geweest is.

Keukenbrand

Den Helder, zondag 8 mei 2005.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie de melding van een keukenbrand in een woning aan de Van Hogendorpstraat. Ter plaatse bleek dat buren het vuurtje al hadden geblust. De woning stond vol rook. In de huiskamer troffen de agenten de 28-jarige alleenstaande bewoner aan. Hij had ademhalingsklachten en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld maar volgens de brandweer is het vuur mogelijk ontstaan in een vuilniszak waarin peuken zijn weggegooid.

Man aangehouden na verlies cocaïne

Hoorn, zondag 8 mei 2005.

Een 22-jarige man uit Hoorn is omstreeks 03.00 uur aangehouden bij een café aan de Roode Steen nadat hij een boterhamzakje met ongeveer 7 gram cocaïne had verloren. Een portier had gezien dat het uit de jaszak van de man op de grond viel toen hij het café verliet. Op zijn aanwijzing konden agenten de man arresteren wegens het bezit van harddrugs. De cocaïne is in beslag genomen en de verdachte is in de loop van zondagochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Twee aanhoudingen na openlijk geweld

Heerhugowaard, zondag 8 mei 2005.

Omstreeks 03.15 uur vond er op de Middenweg een vechtpartij plaats met ongeveer 10 betrokkenen. Een 32-jarige man uit Castricum werd daarbij tegen zijn gezicht geschopt en geslagen en liep diverse kneuzingen en een gebroken tand op. Een 21-jarige man vluchtte in zijn auto. Er werd een deuk in het portier van zijn voertuig geschopt. Op aanwijzing van horecaportiers kon de politie even later twee vechtersbazen aanhouden, een jongen van 18 en een jongen van 15 jaar, beiden uit Heerhugowaard. Zij zijn in het belang van het onderzoek en als verdachte van het plegen van openlijk geweld in verzekering gesteld.

Drie aanhoudingen na schermutseling

Callantsoog, zondag 8 mei 2005.

Vannacht omstreeks 03.20 uur heeft de politie drie arrestaties verricht bij een horecagelegenheid aan de Helmweg. Een 22-jarige man uit Den Helder werd door portiers uit de zaak verwijderd omdat hij binnen begon te vechten. Hij kwam buiten ten val en liep een bloedneus op. Een vriend van hem, een eveneens 22-jarige man uit Den Helder, bedreigde hierna de eigenaar van de zaak omdat hij het met de uitzetting niet eens was. De politie zette de beide verdachten geboeid in een politieauto. Hierna wilde een derde man de beide verdachten ontzetten. Deze man, een tevens 22-jarige man uit Julianadorp, werd ook aangehouden. De eigenaar van de horecagelegenheid deed aangifte. De drie mannen zijn in de loop van zondagmiddag heengezonden met een proces-verbaal op zak. Ze hadden spijt van hun onredelijke gedrag.

Glas tegen gezicht

Den Helder, zondag 8 mei 2005.

Een 20-jarige man uit Den Helder moest vannacht omstreeks 04.00 uur naar het ziekenhuis gebracht worden. Hij had in een horecagelegenheid onenigheid gekregen met een onbekend gebleven jongen. Deze gooide van 2 meter afstand een glas naar het slachtoffer die een snee boven zijn rechteroog opliep. De wond moest gehecht worden. De politie heeft samen met portiers naar de verdachte gezocht maar hij werd niet meer aangetroffen. Het zou gaan om een blanke jongeman met een lengte van ongeveer 1,80 m. Hij had kort donker haar en droeg een wit shirt met waarschijnlijk een getal erop in de kleur lichtblauw. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Den Helder: 0900-8844.

Wildplassers bekeurd

Den Helder, zondag 8 mei 2005.

In de afgelopen uitgaansnacht werden er drie wildplassers bekeurd. Eén van hen maakte het wel erg bont door tegen een dienstauto van de Marechaussee aan te zeiken. Wildplassen is één van de ergernissen op straat waar de politie extra op let. De boete is 50 euro.

Gaatjesboorder actief

Bergen, zondag 8 mei 2005.

In de afgelopen nacht is er in twee woningen aan de Oude Bergerweg ingebroken. De dader kwam in beide gevallen binnen na het boren van een gat in het raamkozijn, naast een hefboompje. Er werden ondermeer diverse mobile telefoons, portemonnees met kleingeld, bankpassen en een digitale fotocamera ontvreemd.

Dubbele pech

Wognum, zondag 8 mei 2005.

Een 34-jarige automobilist uit Purmerend raakte omstreeks 10.15 uur betrokken bij twee aanrijdingen achter elkaar en had daarmee dubbel pech.

Hij kwam over de Rijksweg A7 uit de richting van Hoorn en nam de afslag Hoorn-Noord. Daarbij gleed hij uit de bocht, ramde de vangrail, tolde 180 graden rond en kwam tot stilstand naast de rijstrook. Hij belde zelf een sleepdienst en wachtte die in zijn auto af. Hierna kwam er een 40-jarige automobiliste uit Grootebroek over de afrit aanrijden. Zij schrok van de auto op de vluchtstrook en trapte vol op de rem waardoor haar auto begon te tollen en tegen de stilstaande auto botste. De vrouw werd met rug en nekklachten opgenomen in het ziekenhuis. De man liep een open vinger op en moest ook in het ziekenhuis behandeld worden. De beide aanrijdingen betrokken voertuigen liepen flinke schade op, evenals de vangrail.

De politie adviseert om na pech of een ongeval altijd een veilig heenkomen te zoeken (achter de vangrail) en daar te wachten op hulpdiensten.