Politie Zaanstreek-waterland


16:28 06-MEI-05
PURMEREND, MEERLAND

Jongen (10) aangehouden voor diefstal en bedreiging

De politie heeft een 10-jarige jongen uit Purmerend aangehouden op verdenking van vernieling, diefstal en bedreiging. De jongen werd op de parkeerplaats van het winkelcentrum Meerland door een getuige in de kraag gevat, omdat hij bezig was een embleem van een auto af te halen. Omdat de jongen niet wilde blijven staan, riep de getuige de hulp in van een andere omstander. De jongen bedreigde deze omstander vervolgens met een scherp voorwerp. De Purmerender werd door de politie meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tijdens de fouillering werden bij de jongen een zevental auto-emblemen aangetroffen. Deze werden, samen met een zakmes en het scherpe voorwerp waarmee hij gedreigd had, in beslag genomen. Verder onderzoek leidde naar een 11-jarige jongen uit Purmerend, die verdacht wordt betrokken te zijn bij de gestolen emblemen. Hij werd diezelfde middag aangehouden in zijn woning.

15:29 06-MEI-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldieven aangehouden

De politie heeft een 38-jarige Amsterdammer en een 24-jarige vrouw uit dezelfde plaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het winkelpersoneel werd gewaarschuwd door klanten, die hadden gezien dat het duo in een paskamer kaartjes van de kleding afknipten en in een tas deden. De twee werden overgedragen aan de politie en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

14:25 06-MEI-05
WORMERVEER, PLEIN 13

Winkelpersoneel betrapt oplichter

De politie heeft een 21-jarige man uit Wormerveer aangehouden op verdenking van oplichting. De man suggereerde dat hij flessen had ingeleverd, maar dat hij geen bon had gekregen uit de automaat vanwege een storing. Omdat het begon op te vallen dat bij deze man steeds een storing optrad, hield de bedrijfsleider hem in de gaten. Toen hij dezelfde truc vrijdagmiddag voor de vijfde keer wilde toepassen, werd hij door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

15:59 06-MEI-05
ZAANDAM, ROZENHOF

Autodief gepakt

De politie heeft een 28-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. De auto werd op 1 april gestolen vanaf De Weer in Zaandam. De politie werd gewaarschuwd door een familielid van de gedupeerde, die de auto vrijdagmiddag zag staan in parkeergarage Rozenhof. Politiemensen in burger hielden het voertuig vervolgens in de gaten. Tweeëneenhalf uur later stapte de Zaandammer in de auto en wilde ermee wegrijden. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld.

19:04 06-MEI-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Zaandammer aangehouden voor mishandeling vriendin

De politie heeft een 56-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 43-jarige vriendin. De Zaandammer reed over de provincialeweg ter hoogte van het station Zaandam. Twee getuigen die in de auto daarachter reden, zagen dat hij een vrouw sloeg die naast hem in de auto zat. De getuigen belden direct 112. De getuigen bleven achter de auto van de verdachte aanrijden en gaven steeds via de telefoon hun positie door aan de politie. Gedurende de hele rit, die via de A8 en de A10 richting Amsterdam ging, bleef de verdachte de vrouw mishandelen en hield hij haar in de bedwang zodat ze niet uit het voertuig kon komen. De verdachte werd op de Schipluidelaan in Amsterdam door de politie aangehouden. Hij stond op dat moment geparkeerd bij een bushalte en hield zijn vriendin in een wurggreep. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De vrouw werd door ambulancepersoneel behandeld aan letsel aan het gezicht. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies hij 375 ug/l, ruim anderhalf keer zoveel dan is toegestaan.

08:12 07-MEI-05
ZAANDAM, HENSBROEKSTRAAT

Auto gestolen bij woninginbraak

Bij een inbraak in een woning hebben onbekenden autosleutels en de bijbehorende personenauto gestolen. Dat gebeurde tussen vrijdagavond 23.30 uur en zaterdagochtend 8.00 uur. Het gaat om een groene Opel Vectra met kenteken nj-xr-46.

15:08 07-MEI-05
WORMERVEER, WANDELWEG

Jongens leggen stenen op treinrails

Na een melding van een treinmachinist heeft de politie twee jongens uit Krommenie van 13 en 14 aangehouden. De jongens hadden op station Wormerveer stenen op de rails gelegd. De 14-jarige werd op het perron door de politie in de kraag gevat, de 13-jarige werd later op verzoek van de politie door zijn ouders naar het bureau gebracht. Hoewel er wel een trein over een steen reed die vervolgens over het perron vloog, werd er geen schade aangericht. Na verhoor werd de zaak overgedragen aan bureau HALT.

00:08 08-MEI-05
WESTZAAN, OVERTOOM

Man met harddrugs aangehouden

De politie heeft een 30-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens harddrugbezit. De man werd in de kraag gevat door beveiligingspersoneel van een discotheek en overgedragen aan de politie. Hij bleek ongeveer 60 XTC pillen bij zich te hebben. Deze werden in beslag genomen. De Amsterdammer werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor handel in harddrugs.


---- --