Politie Zeeland


---


O-2528-2005 Diefstal uit auto

Tussen vrijdagmiddag 14.00 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Koninginneweg in Goes.
Uit de auto werd de geluidsapparatuur en een aantal cd's weggenomen t.w.v. een paar honderd euro.


O-2529-2005 Auto-inbraak

Op de Wilgenhoekweg in Serooskerke is tussen vrijdagavond 18.30 uur en zaterdagmiddag 15.00 uur ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto werd navigatieapparatuur weggenomen. Schade bedraagt een paar honderd euro.


W-2530-2005 Man aangehouden na steekpartij

Een 20-jarige man zonder bekende vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag rond 02.00 uur in de Maasstraat in Middelburg aangehouden.
De man wordt ervan verdacht tijdens een woordenwisseling een 20-jarige Vlissinger te hebben verwond met een mes. De Vlissinger werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen waar hij na behandeling weer naar huis kon. De 20-jarige man werd ter plaatse aangehouden, het mes werd in de omgeving gevonden en in beslaggenomen. De dader is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Beide mannen waren bekenden van elkaar.

O-2531-2005 Kop/staartbotsing in Zierikzee
Op de N59 in Zierikzee raakten zaterdagmiddag rond 13.15 uur drie personenauto's beschadigd bij een kop/staartbotsing.
Een 55-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland kon niet meer op tijd stoppen toen de auto's voor hem afremden. Hierdoor botste hij tegen de auto van een 22-jarige man uit dezelfde gemeente die op zijn beurt weer doorschoof tegen de auto daarvoor, bestuurd door een 58-jarige man uit 's Gravenhage. Er was alleen materiële schade.

O-2532-2005 Motorrijder gevallen
Een 33-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland is zaterdagmiddag rond 14.30 uur met zijn motor ten val gekomen.
De motorrijder kreeg op de kruising Graspieperstraat/Oosterscheldestraat geen voorrang van een 37-jarige automobilist uit Zierikzee. Om een aanrijding te voorkomen, remde de motorrijder waarna hij ten val kwam. De motor raakte hierbij aan de zijkant beschadigd, de motorrijder kwam met de schrik vrij.

O-2533-2005 Bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed
Een 56-jarige man uit Yerseke is zaterdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Rond 15.30 uur zagen agenten de man in het centrum van Yerseke op een bromfiets rijden met een oud verzekeringsplaatje. Toen ze hem hierop aanspraken, rook de adem van de man naar alcohol waarna een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en werd na opmaken van proces-verbaal met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland