Politie Zeeland


---


Aanvulling persbericht O-2532-2005 Motorrijder gevallen.
Dit vond plaats in Zierikzee.


Z-2534-2005 Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

Op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen is zaterdagmiddag rond 16.45 uur een 80-jarige automobilist uit Axel tegen een lantaarnpaal gereden.
De 80-jarige bestuurder lette even niet op de weg en reed vervolgens de lantaarnpaal omver. Hijzelf kwam met de schrik vrij, zijn auto raakte aan de gehele voorzijde flink beschadigd.


O-2535-2005 Standhokjes opengebroken in Vrouwenpolder

Op het strandje aan het Veersemeer ter hoogte van de Veersegatdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een achttal strandhokjes opengebroken.
De inhoud ervan lag her en der over het strand verspreid. Ook was geprobeerd een deel van de spullen in brand te steken.


W-2536-2005 Middelburger aangehouden voor rijden onder invloed

Bij een alcoholcontrole op de Statenlaan in Middelburg is zaterdagmiddag rond 17.15 uur een 33-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed.
Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete.


W-2537-2005 Frontale aanrijding in Vlissingen

Op de Spuistraat in Vlissingen zijn zaterdag rond 17.30 uur twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing gekomen.
Een 35-jarige automobiliste uit Vlissingen wilde linksaf slaan en verleende hierbij geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 63-jarige plaatsgenoot. Er was alleen materiële schade.


O-2538-2005 Twee auto's raken elkaar tijdens passeren

Op de Puitsedijk in Oud Vossemeer zijn zaterdag rond 18.30 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen tijdens het passeren.
Beide auto's reden elkaar tegemoet en hielden hierbij niet genoeg rechts waarna ze bij het passeren met elkaar in botsing kwamen. Hierdoor belandde de auto van een 19-jarige man uit de gemeente Tholen naast de weg van de dijk. De 19-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn auto is echter total loss. De andere automobilist, een 58-jarige man eveneens uit de gemeente Tholen, bleef ongedeerd, zijn auto raakte linksvoor beschadigd. Beide bestuurders hebben elkaar vermoedelijk te laat gezien door de hoge bermbegroeiing.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.