Politie Zuid-Holland-Zuid

08/05 Weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

08-05-2005 - Persberichten district II

ILLEGALE VISSERS
NIEUW-LEKKERLAND Maandag 2 mei zijn een 16-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland en een 42-jarige man uit Streefkerk aangehouden omdat zij illegaal visten op paling in de Lek aan de Lekdijk. De twee werden op heterdaad betrapt door medewerkers van het bureau Milieuzaken (ABPM) en de surveillancedienst van Politie Zuid-Holland-Zuid. De twee moesten hun fuik, netten en gevangen paling inleveren. Ook de auto van de 42-jarige werd in beslag genomen. Beide mannen werden eerder dit jaar ook al aangehouden, toen op verdenking van het illegaal afschieten van zwanen en reigers. De komende tijd controleert de politie regelmatig op illegale visserij. Vissen is aan strenge regelgeving gebonden ter bescherming van de verschillende vissoorten.

GETUIGEN VERNIELINGEN GEZOCHT
HARDINXVELD-GIESSENDAM In de nacht van 4 op 5 mei zijn tussen 00.00 uur en 03.00 uur de banden van vier geparkeerde voertuigen lek gestoken. De autos stonden geparkeerd op de Buitendams. Mogelijk zijn er mensen die rond dat tijdstip mensen hebben zien lopen of zich anderszins verdacht ophielden. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

KETELDIEF AANGEHOUDEN (vervolg bericht 24 november 2004) HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagmorgen 7 mei is een 34-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden op verdenking van diefstal van Cv-ketels uit een bedrijfspand aan de Industriestraat. Dit gebeurde op 23 november 2004. Politieonderzoek wees uit dat de 34-jarige als verdachte kon worden aangemerkt. Hij werd gesignaleerd. Zaterdagmorgen 7 mei werd de man op de luchthaven Schiphol aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Gorinchem. Hij is in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS KWIJT
ALBLASSERDAM Zaterdagmorgen 7 mei is een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op De Helling werd betrapt op rijden onder invloed. De man werd voor controle staande gehouden door agenten. Hij blies ver boven de streep en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate onder invloed te verkeren dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Hij is na verhoor en het inleveren van zijn rijbewijs heengezonden.

MISHANDELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagmorgen 7 mei is een 18-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige vrouw uit Schelluinen. De twee hadden op de Sluisweg onenigheid gekregen. De 18-jarige verdachte trachtte het geschil te beslechten door de vrouw in het gezicht te slaan. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen, zij hield een pijnlijk en gezwollen oog en een afgebroken tand over aan de klap. De verdachte is later die nacht in zijn woning aangehouden. Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

INBRAKEN
LEERDAM/LEERBROEK In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei is er ingebroken in de kantine van een tennisclub aan de Leerbroekseweg in Leerbroek en in een dierenasiel aan de Koenderseweg in Leerdam. Bij beide inbraken is een geldbedrag weggenomen. Bij de inbraak in het asiel is het buitenverblijf van de in het asiel verblijvende katten, opengemaakt. Een aantal katten koos hierop het hazenpad. De meeste katten zijn inmiddels weer terug in hun verblijf. De politie stelt een onderzoek in.

AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 85-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is zaterdagmiddag 7 mei gewond geraakt bij een aanrijding op de Peulenlaan. De man wilde met zijn scootmobiel de kruising Peulenlaan richting de Venusstraat oversteken en verzuimde hierbij voorrang te geven aan een van rechts komende automobilist. De 24-jarige automobilist kon de bejaarde man niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

RUITEN INGEGOOID
GORINCHEM Zondagmorgen 8 mei zijn drie mannen (21 en 22 jaar) uit Gorinchem en Drunen aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een bedrijfspand in de Westwagenstraat. De mannen verklaarden gefrustreerd te zijn omdat één van hen eerder die nacht uit een horecagelegenheid gezet was. De drie zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

NIET MEEWERKEN
GORINCHEM Zondagmiddag 8 mei is een 31-jarige man uit Gorinchem aangehouden nadat hij niet wilde meewerken aan een verkeerscontrole. De man werd door surveillerende agenten staande gehouden omdat zij zijn rij- en kentekenbewijs wilden controleren. Toen de man dit weigerde, wilden de agenten zijn legitimatiebewijs zien. De man weigerde dit, ondanks meerdere vorderingen hiertoe. Hierop werd de man aangehouden. Hier was de Gorinchemer het kennelijk niet mee eens en hij verzette zich met geweld tegen zijn aanhouding. Onderweg naar het politiebureau betichtte de verdachte de agenten meermaals van racisme. De verdachte is ingesloten en wordt gehoord.