Politie Zuid-Holland-Zuid

08/05 Weekendberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

08-05-2005 - Persberichten district I

TELEFOONDIEVEN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
ZWIJNDRECHT Vrijdag 6 mei zijn drie mannen (19, 22 en 23 jaar) uit Dordrecht en Rotterdam aangehouden nadat zij in een winkel aan het Hof van Holland een vijftal mobiele telefoons gestolen hadden. De drie werden op heterdaad betrapt door winkelpersoneel. Zij schakelden direct de politie in. Een beveiligingsmedewerker ging achter de verdachten aan, die er in een auto vandoor gingen. Onderweg stapten twee verdachten uit en gingen er te voet vandoor. De beveiligingsmedewerker reed de auto waarin nog één verdachte zat, klem en hield de 22-jarige bestuurder aan en droeg hem later over aan de politie. Een tweede verdachte ging er vandoor maar kon gevolgd worden door een politiehelikopter die op dat moment bezig was met een milieuvlucht. Op aanwijzen van de politieagenten in de helikopter kon ook deze verdachte worden aangehouden. Hij had zich verstopt in een heg. Een derde, 19-jarige, verdachte werd later aangehouden. Inmiddels is de 19-jarige heengezonden, hij bleek niet de gezochte verdachte te zijn. Wel bleek hij nog een aantal boetes open te hebben staan, deze heeft hij betaald. De twee anderen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Vrijdagmiddag 6 mei is een 34-jarige Dordtenaar zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Groenezoom staande gehouden en blies ver boven de streep. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat zijn alcoholpromillage boven de grens van invordering van het rijbewijs lag. Na verhoor en inlevering van zijn rijbewijs, is de man heengezonden.
DORDRECHT Zaterdagavond 7 mei is een 22-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van drank een aanrijding veroorzaakt had op de Stadspolderring. De man verklaarde te laat gezien te hebben dat zijn voorligger remde voor een drempel en reed achterop de auto voor hem. Agenten vermoedden dat de man te diep in het glaasje gekeken had en lieten hem blazen. Omdat hij ver boven de streep blies werd hij aangehouden. Hij bleek dermate veel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs mocht inleveren. Hij is na verhoor heengezonden.

STENENGOOIERS
DORDRECHT Vrijdagavond 6 mei zijn drie mannen uit Dordrecht en Zwijndrecht (18, 20 en 23 jaar) en een 16-jarig meisje uit Dordrecht aangehouden omdat zij met een steen gegooid hadden naar een bus met supporters. Dit werd gezien door surveillerende agenten. De vier zijn na verhoor heengezonden.

BRANDSTICHTERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Zaterdagmorgen 7 mei zijn twee 18-jarige en een 19-jarige Dordtenaar aangehouden op verdenking van brandstichting. Eerder die nacht was de brandweer meermaals uitgerukt om branden in containers te bestrijden. Hierbij hadden zij een drietal jongens gezien. De politie besloot hierop te posten en betrapte een drietal jongens op heterdaad. Zij vluchtten hierop een huis aan de Dubbeldamseweg Zuid. Daar konden de drie jongens later aangehouden worden. De drie zijn gehoord en inmiddels heengezonden. De politie stelt een onderzoek in.

AANHANGWAGENCONTROLE: VAN ALLES MIS
DORDRECHT Tijdens een controle van aanhangwagens op de Baanhoekweg bleken veel automobilisten slecht voorbereid de weg op te gaan. Er werden zaterdagochtend 7 mei in totaal 54 autos met aanhangwagen gecontroleerd en 45 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen werden gegeven voor een ondeugdelijke losbreekreminrichting of hulpkoppeling. Ook is de wettelijke verplichting om een aparte kentekenplaat te hebben voor een aanhangwagen, niet even bekend bij alle bestuurders. Tien bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. Overigens geldt deze verplichting alleen als het gewicht van de aanhangwagen plus het maximale laadvermogen tezamen meer dan 750 kilogram bedraagt.

MIDDENSTIP GESTOLEN
DORDRECHT De middenstip van VV Dubbeldam is gestolen, vermoedelijk door supporters van rivaal VVS. Zaterdagochtend 7 mei ontdekten vrijwilligers van de voetbalvereniging Dubbeldam dat de middenstip weggenomen was. De dieven hadden een brief achtergelaten waarin gesteld werd dat de middenstip later die dag geretourneerd zou worden als de wedstrijd VV Dubbeldam VVS gespeeld zou worden. Verder was met graffiti op diverse plekken van het sportcomplex de afkorting VVS aangebracht. VV Dubbeldam deed aangifte. Het is niet bekend of de middenstip daadwerkelijk teruggegeven is.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Zaterdagmiddag 7 mei zijn een 50-jarige man en zijn 43-jarige vriendin, beiden uit Rotterdam, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een winkel aan het Noordeinde. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij met diverse spullen onder zijn trui verstopt, naar buiten wilde lopen. Omdat ook zijn vriendin verdacht werd van betrokkenheid, werd ook zij aangehouden. De man is inmiddels in verzekering gesteld. Zijn vriendin werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

MISHANDELING VRIENDIN
DORDRECHT Zaterdagavond 7 mei is een 21-jarige man uit Roozendaal aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Hij had zijn vriendin eerder die avond in de rug getrapt en een fles kapot laten vallen zodat de scherven over haar heen kwamen. De man kon aan de hand van het door zijn vriendin verstrekte signalement, aangehouden worden op de Josselin de Jongstraat. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

ZOMAAR
DORDRECHT Zondagochtend 8 mei zijn drie mannen (22, 23 en 29 jaar) uit Dordrecht en Barendrecht aangehouden nadat zij tijdens een vechtpartij in de Dolhuisstraat verschillende mensen mishandeld hadden. De drie begonnen zonder duidelijke aanleiding te vechten met mensen die een uitgaansgelegenheid in de Dolhuisstraat verlieten. Deze raakten daarbij gewond, met name in het gezicht. De drie mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

MISHANDELING ZUS
DORDRECHT Zondagmiddag 8 mei is en 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van zijn zus. Dit gebeurde in een woning aan de Van Almondestraat. De man wordt verhoord.