Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/05/05)

OOSTERHOUT NB, 8 mei 2005

Twee jongens aangehouden na vernieling dak school

WAALWIJK: De politie hield zaterdag 7 mei omstreeks 20.00 uur dankzij oplettende getuigen twee jongens aan die kort daarvoor vernielingen hadden gepleegd aan het dak van een school aan de Kasteellaan. De jongens, Waalwijkers van 12 en 13 jaar oud, waren op het dak van de school geklommen en vernielden er onder andere een lichtkoepel. Ze konden kort daarna in de Tempelierstraat worden aangehouden. Beide jongens hebben bekend de vernielingen te hebben gepleegd. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders en zullen worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Man aangehouden na vechtpartij

WERKENDAM: De politie hield zaterdag 7 mei omstreeks 21.00 uur in de Perzikstraat een 30-jarige man uit Wijk en Aalburg aan op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht diezelfde avond in de Vogelenzang een 62-jarige man uit Wijk en Aalburg in zijn gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar een politiebureau en ingesloten.

Meisje gewond na eenzijdig ongeval

WERKENDAM: Zaterdag 7 mei kort voor 19.00 uur kwam een 28-jarige vrouw uit Nieuwendijk op de Grotewaardweg door nog onbekende oorzaak met haar auto in de berm van de weg terecht, waarna ze de macht over het stuur verloor. Vervolgens botste ze aan de linkerzijde van de weg tegen een boom en kwam daarna in de kant van een sloot tot stilstand. De bestuurster en haar passagier, een 17-jarig meisje uit Werkendam, zaten bekneld in het voertuig en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Beide dames raakten licht gewond. De bijrijdster is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Gorinchem.

Jongen aangehouden na vernieling auto

SPRANG-CAPELLE: Een oplettende getuige hield zaterdag 7 mei omstreeks 22.15 uur op de Grutto een jongen aan, die kort daarvoor, samen met nog enkele jongens de spiegels van twee geparkeerd staande autos had vernield. De andere jongens wisten te ontkomen. De man droeg de jongen, een 15-jarige inwoner van Kaatsheuvel, over aan de politie. De jongen is, nadat hij een verklaring had afgelegd, overgedragen aan zijn ouders.

Inbraak in bedrijf

WAALWIJK: Zondag 8 mei omstreeks 13.30 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Schutweg. Een achterdeur van het pand bleek te zijn geforceerd. Er werden diverse computers weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen