Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (08/05/05)

TILBURG, 8 mei 2005

Man doet aangifte van mishandeling

TILBURG: Een 20-jarige man uit Kaatsheuvel heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man werd in de nacht van zaterdag 7 mei op zondag 8 mei omstreeks 02.15 uur in een horecagelegenheid aan het Piusplein door een hem onbekende man in zijn gezicht geslagen. Hij liep daardoor een bloedneus en een kapotte lip op. De verdachte is een 20-jarige man uit Oisterwijk. Hij heeft inmiddels een verklaring afgelegd.

Vier jongens aangehouden na vechtpartij

TILBURG: De politie kreeg in de nacht van zaterdag 7 mei op zondag 8 mei omstreeks 04.00 uur de melding dat er een opstootje was tussen twee groepen jongeren in de Juliana van Stolbergstraat. Vervolgens zouden de jongens via de Zwaanstraat zijn weggerend in de richting van de Heuvel. De politie trof de jongeren op de Heuvel aan. Ze zagen een 18-jarige man uit Tilburg een 21-jarige man uit Tilburg met een vuist in het gezicht slaan. Daarop hielden ze de verdachte aan op verdenking van openlijke geweldpleging. Getuigen wezen vervolgens drie andere jongens aan, waarmee ze kort daarvoor in de Juliana van Stolbergstraat al onenigheid hadden gehad. Het betreft twee 17-jarige jongens uit Tilburg en een 15-jarige jongen uit Tilburg. Ook deze drie werden aangehouden terzake openlijke geweldpleging. De vier verdachten hebben de nacht doorgebracht in de cel. Ze zijn zondagmiddag 8 mei, nadat ze een verklaring hadden afgelegd, weer op vrije voeten gesteld.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij in café

TILBURG: In de nacht van zaterdag 7 mei op zondag 8 mei kort voor middernacht gingen twee mannen, een 42-jarige man uit Eindhoven en een 50-jarige man uit Tilburg in een café in de Stadhuisstraat met elkaar op de vuist. De man uit Eindhoven zou daarna een barman, die de vechtersbazen uit de zaak wilde zetten, hebben bedreigd. Ook zou hij een kruk door de zaak hebben gegooid, waardoor diverse glazen sneuvelden. De man is aangehouden door de politie. De politie hield tevens een 57-jarige man uit Tilburg aan, die de aanhouding van de Eindhovenaar probeerde te verhinderen. De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden na poging diefstal cds

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag 7 mei op zondag 8 mei omstreeks 03.30 uur een 19-jarige man uit Tilburg aan die kort daarvoor had geprobeerd in een horecagelegenheid aan de Heuvel enkele cds van een diskjockey te stelen. De man heeft de diefstal bekend.

Politie treft hennepkwekerij aan

TILBURG: De politie kreeg in de nacht van zaterdag 7 mei op zondag 8 mei omstreeks 00.50 uur een melding dat er een deur openstond van een woning in de Tafelbergstraat. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval te zijn. Omdat de politiemensen niet uitsloten dat er in de woning was ingebroken, besloten ze een kijkje te nemen in de woning. Op de eerste etage troffen ze echter geen inbreker aan, maar een in werking zijnde hennepkwekerij, bestaand uit ongeveer 180 planten. De voor de kwekerij benodigde stroom bleek bovendien te worden afgetapt. De bewoner van de woning, een 47-jarige Tilburger, meldde zich zondagochtend bij de politie voor het afleggen van een verklaring.

Inbraak in horecagelegenheid

MOERGESTEL: Zondag 8 mei is tussen 01.15 uur en 10.15 uur ingebroken in een horecagelegenheid aan het St. Jansplein. Aan de achterzijde van het pand bleek een raam vernield te zijn. In de zaak werden diverse gokkasten opengebroken. Het geld uit de gokkasten werd weggenomen. De inbreker of inbrekers namen verder de kassa plus inhoud en een aantal flessen drank weg. De politie stelt een nader onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen