2e persbericht van zondag 8 mei 2005

Eindhoven 08-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietsdieven betrapt en aangehouden

Zondagochtend zijn drie mensen in de Eindhovense binnenstad door de politie aangehouden. Een getuige zag de drie omstreeks 2.30 uur een bromfiets stelen, die geparkeerd stond op de Markt. Rond 2.35 uur werd de eerste verdachte in het Genderstraatje aangehouden en kort daarna de tweede verdachte op de Markt. Het gaat om een 12-jarige jongen en een meisje van 16 jaar. Beiden komen uit Eindhoven. De derde verdachte werd omstreeks 6.10 uur aangehouden op het 18 septemberplein. Het gaat om een man van 37 jaar, zonder vaste woon- en verblijfplaats. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Dronken autobestuurder opgepakt voor dreigen met hakbijl

Zondagochtend om 3.25 uur is op de Dommelseweg een automobilist uit Geldrop aangehouden. Kort daarvoor veroorzaakte hij bijna een aanrijding met twee fietsers uit Valkenswaard. De twee fietsers, beide 21 jaar oud, kwamen hierdoor ten val. Vervolgens bedreigde de autobestuurder de twee met een hakbijl. De verdachte bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,3 gemeten, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. In verband met de bedreiging is de man voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Politie betrapt zakkenrollers

De politie hield zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur kort na elkaar drie Tilburgers aan. De aanhoudingen gebeurde in de directe omgeving va het City Centrum. Het drietal, twee mannen van 12 en 19 en een vrouw van 17 jaar oud, worden verdacht van zakkenrollen, diefstal en oplichting. De politie zag hen kort voor de aanhouding in het winkelcentrum geld pinnen met een gestolen pinpas. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 23.00 en zondag 11.15 uur is er in een woning aan de Haaglaan ingebroken. Uit de woning zijn diverse spullen weggenomen. Naast een DVD-speler en 36 DVD-schijfjes, bestond de buit uit een paar honderd euro en sieraden. Het gaat om een gouden ketting, een gouden ring en een zakhorloge. Een keukenraam aan de achterzijde van de woning was opengebroken.