Politie Zeeland


---


O-2551-2005 Slapend achter het stuur

Op de vluchtstrook van de A58 ter hoogte van Krabbendijke heeft de politie zondag rond 01.45 uur een slapende automobilist aangetroffen.
De man, een 37-jarige Belg, werd slapend achter het stuur aangetroffen terwijl de motor draaide en de verlichting brandde. Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs had hij op dat moment niet op zak, hij zal dit alsnog moeten overhandigen waarna het kan worden ingevorderd. Tegen de 37-jarige man werd tevens proces-verbaal opgemaakt.


Z-2552-2005 Drie gewonden bij aanrijding in Sluis
In Sluis raakten zondagmiddag drie personen gewond bij een aanrijding tussen twee personenauto's.
Een 41-jarige vrouw uit Damme (B) reed samen met haar twee dochters van 13- en 16 jaar in haar auto over de Sint Annastraat en wilde rechtdoor de Rondweg oversteken. De automobiliste was gestopt op het middenstuk en liet hierbij twee auto's voorgaan waarna ze de kruising overstak. Hierbij zag zij een van rechtskomende personenauto, bestuurd door een 64-jarige man uit Denderleeuw (B), over het hoofd waarna een aanrijding volgde. Door de klap van de aanrijding sloeg de auto van de 64-jarige man over de kop en kwam op de kop tot stilstand. De bestuurder en twee inzittende werden met diverse kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Knokke. De 41-jarige vrouw en haar twee dochters kwamen met de schrik vrij.


O-2553-2005 Man aangehouden voor opruiend gedrag
Een 20-jarige Rotterdammer is zondag om 03.30 uur op de Hogezoom in Renesse aangehouden.
De man liep op straat door zijn gedrag voorbijgangers uit te dagen. Hij schold mensen uit en maakte wilde armgebaren. Om een eventuele vechtpartij te voorkomen, werd de Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na opmaken van proces-verbaal is hij later weer in vrijheid gesteld.


Z-2554-2005 Woningbrand in Oostburg
Aan het Eenhoornplantsoen in Oostburg is zondag rond 03.45 uur brand ontstaan in een woning.
De bewoners konden zich op tijd in veiligheid stellen. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak is vermoedelijk een pan met frietvet die op het gasfornuis was gezet en nadien was vergeten


Z-2555-2005 Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal
Op de Papegeulestraat in Sas van Gent heeft zondag rond 04.00 uur een 58-jarige automobilist uit die plaats een lantaarnpaal uit de grond gereden.
Na het ongeval had de man zijn auto achtergelaten en was vervolgens naar huis gegaan. Daar werd hij even later aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij te veel alcohol had gedronken waarvoor hij een rijverbod van 5 uur kreeg. Tevens werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.