KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

28-4-2005

Matchracen in Delftse binnenstad

Zondag 8 mei zal een aantal studenten van Delftse
wedstrijdzeilvereniging Broach haar kunsten vertonen in de Delftse binnenstad. In de historische Kolk zullen de teams elkaar tijdens matchraces proberen te verslaan. Met 4 J22s op een klein wateropervlak en Klaartje Zuiderbaan als Umpire belooft het een spectaculair schouwspel te worden.

Om 13:00 geeft de wethouder het startschot. Verschillende teams van binnen en buiten de vereniging zullen tegen elkaar strijden. De Umpire geeft commentaar door een luidspreker, zodat de toeschouwers kunnen meegenieten. Als een team in overtreding gaat, wordt dit onmiddellijk afgestraft.

Vorig jaar heeft Broach dit evenement voor het eerst georganiseerd. Het woei flink. In combinatie met de snelle boten op het kleine water zorgde dit voor spannende situaties. De boten moesten constant manoeuvreren om elkaar de loef af te steken, terwijl de toeschouwers genoten van een bakje koffie of thee.

Studentenvereniging Broach is in het bezit van 3 J22s, waarmee ze in juli ook het WK zullen varen. Welke teams het WK gaan varen is nog niet duidelijk: er zijn 4 teams kandidaat en 3 beschikbare boten. Dit betekent dat de teams keihard aan het trainen zijn om een boot te verdienen.
Naast de J22s is Broach ook in het bezit van een Mumm30. Hiermee zal hun team vanUden TUDelft deze zomer deelnemen aan de Tour de France à la Voile: een zeilmarathon die in 5 weken tijd de hele Franse kust beslaat.

Internetadres: www.broach.nl
E-mailadres:PR@wedstrijdzeilen.tudelft.nl