Ingezonden persbericht

Opening Spiritueel Centrum voor Kinderen en Ouders in Den Haag

Feestelijke opening op Moederdag 8 mei om 14:00 uur

DEN HAAG, 20050503 -- Op zondag 8 mei aanstaande wordt Centrum Sterrenkind geopend: een Spiritueel Centrum voor Kinderen en Ouders aan de Prins Hendrikstraat 113 te Den Haag. Coby de Jong (50), die al sinds 1985 op dit terrein werkzaam is, bundelt nu al haar activiteiten ter bevordering van het spiritueel bewustzijn van kinderen en ouders in dit nieuwe centrum. De feestelijke opening, met o.a. Anna Lamb, is op Moederdag van 14:00 - 16:00 uur.


Feestelijke opening op Moederdag

Op 8 mei aanstaande krijgt Den Haag haar eerste Spirituele Centrum voor Kinderen en Ouders aan de Prins Hendrikstraat 113. Centrum Sterrenkind wordt op Moederdag om 14:00 uur feestelijk geopend o.a. met Anna Lamb (die jarenlang werkzaam is geweest als lerares in het basisonderwijs en als spiritueel therapeute). Tevens zal er ook een verhalenvertelster (Antonia van Wijk) aanwezig zijn voor de kinderen.

De initiatiefneemster van Centrum Sterrenkind is Coby de Jong (50), die zich al ruim 20 jaar bezighoudt met het verspreiden van inzichten vanuit een spirituele pedagogiek. Zij gaat nu al haar cursussen en thema-avonden bundelen in Centrum Sterrenkind. Haar doelstelling is om ouders te stimuleren om bewust een kind te krijgen en op te voeden, zodat ze meer vervulling kunnen ervaren in hun ouderschap.

Bewust worden van wie je bent

"Het leven is vaak te hectisch waardoor men niet toekomt aan de essentie", aldus Coby de Jong. "In de cursussen die wij geven leren zowel ouders als kinderen om bewust te worden van wie je in wezen bent. Om op onderzoek te gaan naar jezelf en om te leren je te verzoenen met je eigen leven, in plaats van je ertegen te verzetten."

"Ieder mens, elk kind heeft een innerlijke sturing: hij/zij weet van binnen wat hij wil doen (bijv. archeoloog worden, musiceren)", aldus Coby. "Maar vaak dwalen kinderen van deze sturing af door te veel beïnvloeding van hun ouders of school (ze 'moeten' naar de technische school, of op judoles). En als ze ouder worden, moeten ze ook nog eens voldoen aan alle verwachtingen van de maatschappij: diploma halen, goede baan vinden en veel geld verdienen. Resultaat: ze weten niet meer wat ze écht diep van binnen willen en klappen dicht of worden depressief... Voor deze kinderen - in alle leeftijden - hebben wij cursussen ontwikkeld om weer bewust te worden van wie ze echt zijn", aldus Coby de Jong.

Cursusprogramma

In het nieuwe centrum worden cursussen gegeven van zwangerschap tot en met de volwassenheid. Allereerst worden er cursussen zwangerschapsyoga (i.s.m. Ivo Trouw) en babymassage gegeven en thema-avonden over 'Bewust Zwanger worden' en 'Bewust Bevallen' (zowel vanuit Centrum Sterrenkind als op aanvraag in het land). Daarnaast wordt de opvoedingscursus 'Bewust Ouderschap' gegeven, die uitgaat van de eigen, unieke identiteit van een kind en ouders leert opvoeden vanuit een spiritueel mensbeeld.

Ook organiseert het Sterrenkind een 'Programma voor Jongeren' van 13 tot 18 jaar (i.s.m. Barbara Dekker), waarbij yoga & meditatie de basis is, maar waarbij ook aandacht is voor allerlei aspecten van de innerlijke bewustwording. Tevens wordt in Centrum Sterrenkind een 'Oudercursus' gegeven (i.s.m. Loes Huygens) voor ouders van kinderen met een bepaalde ontwikkelingsproblematiek (zoals ADHD). Ook heeft Margreet Mossel een plek gevonden in het centrum om van hieruit de populaire cursus "Familie Opstellingen" te geven.

'Spirituele Hulpverlening aan kinderen'

Na de zomer start de cursus 'Spirituele Hulpverlening aan kinderen', waarbij kinderen worden begeleid op individuele basis. "Spirituele hulpverlening helpt het kind om contact met de eigen ziel te ervaren om van daaruit weer richting in het leven te kunnen geven", aldus Coby de Jong. Er zijn ook andere individuele therapieën in het centrum zoals o.a. Zwangerschapsmassage, Ontspanningstherapie, Begeleiding voor huilbaby's en de Helende Reis (ook voor jongeren): deze laatste therapie helpt onverwerkte problemen op te lossen die zijn ontstaan in iemands leven.

Voor kinderen starten de volgende cursussen:

- 'Kinderyoga' met Helen Hag en 'Intuïtief tekenen' met Helena Hutte.

- 'Masseren met je kind', een workshop en cursus door Coby de Jong in juni 2005.

Tenslotte geeft Coby de Jong in Centrum Sterrenkind ook nog Dru Yoga en Meditatie voor volwassenen en start zij in september 2005 weer met de Jaar Opleiding Docent Babymassage. Het ligt in de bedoeling om op de vrijdagavond lezingen te gaan organiseren.

Voor het volledige programma, zie www.sterrenkind.com

Nominatie Comenius Medaille 2005

De eerste Nederlandse instructiefilm Babymassage, die Coby de Jong in februari 2004 heeft gelanceerd, is door het 'Gesellschaft für Pädagogik und Information' (GPI) genomineerd voor een Comenius Medaille. Deze medailles worden uitgereikt door een internationale jury - bestaande uit professoren in de pedagogiek & sociale wetenschappen - aan audiovisuele en multimediale producties die van bijzondere kwaliteit zijn en een rol kunnen spelen in de (volwassenen)educatie van mensen van jong tot oud(er). Op 16 juni 2005 worden in Berlijn de winnaars bekendgemaakt.

Over Coby de Jong

Coby de Jong (50) is sinds 1985 werkzaam vanuit haar eigen praktijk Sterrenkind in Den Haag. Zij verzorgt nu vanuit Centrum Sterrenkind cursussen zwangerschapsyoga, babymassage en dru yoga. Tevens organiseert zij thema avonden en workshops over spiritualiteit rondom de geboorte. In september 2004 startte zij met de Jaar-Opleiding tot Docent Babymassage.

Coby, ooit begonnen als full-time peuterleidster, heeft o.a. een eigen créche gehad en is 4 jaar als groepsleidster werkzaam geweest op een kinderdagverblijf. Ze is verbonden aan de stichting B.I.S. (Bewustwording en Integratie van Spiritualiteit) en de landelijke therapeutengroep SHAK (Spirituele Hulpverlening aan Kinderen). Ze is zelf moeder van 2 kinderen (21 en 18 jaar).

Centrum Sterrenkind
Prins Hendrikstraat 113
2518 HM Den Haag
Tel: 070-3657267
www.sterrenkind.com

- EINDE PERSBERICHT -




Ingezonden persbericht