Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 mei 2005


APELDOORN - Automobilist loopt nekklachten op


Een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn liep zondagmiddag (8/05) op de kruising Laan van Westenenk/Europaweg/Ugchelseweg nekklachten op door aanrijding met een 55-jarige plaatsgenoot. De 55-jarige man merkte rond 16.20 uur te laat dat het verkeer voor hem stil stond voor het rode verkeerslicht. Hij reed achterop de auto van een 33-jarige automobiliste uit Apeldoorn. De 38-jarige man, die als passagier bij haar in de auto zat, liep nekklachten op. Een ambulance bracht hem over naar het Lukasziekenhis.
De veroorzaker, de 55-jarige Apeldoorner, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,4. De politie vorderde zijn rijbewijs in, gaf de man een rijverbod en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Politie brengt nachtrust terug

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (9/05) op de Eendrachtstraat een 35 jarige man uit Apeldoorn aangehouden wegens het verstoren van de nachtrust voor de omwonenden.
De man liep omstreeks 03.05 uur op straat te schreeuwen. Hij bleek in gezelschap van zijn broer. Buurtbewoners hadden de politie gebeld vanwege het aanhoudende geschreeuw.
Bij het zien van de politieauto gingen de beide mannen uit elkaar. Omdat de 35 jarige man bleef schreeuwen en tieren werd hij aangehouden, waarmee de nachtrust rond de Eendrachtstraat terugkeerde.
Bij de aanhouding verzette de man zich tegen de politie, die hem vervolgens overbracht naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.


APELDOORN - Veteraan gewond door val

Een 85-jarige Canadese veteraan raakte zondagmiddag (8/5) tijdens het defilé op de Loolaan gewond toen hij ten val kwam. De man viel rond 17.30 uur en kwam op zijn achterhoofd te recht. Medewerkers van het Rode Kruis ontfermden zich over de veteraan en een ambulance bracht hem voor behandeling naar het Lukasziekenhuis. Hij werd na de behandeling naar de Americahal gebracht waar zijn vrouw op hem wachtte.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --