Ingezonden persbericht

GlazenwassersVakbeurs 2005

in teken van ondernemerschap, nieuwste ontwikkelingen en trends

BREDA, 20050223 -- Woensdag 11 en donderdag 12 mei 2005 organiseert Heliview onder auspiciën van het segment AWOG (Alles Weten Over Glazenwassen), onderdeel van Ondernemersorganisatie Schoonmaak& en Bedrijfsdiensten (OSB), de zesde editie van de Glazenwassersvakbeurs 2005. De vakbeurs & het congres vinden plaats in Nieuwegein's Business Center te Nieuwegein en is geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur.


Met het goede gevoel, dat we de vorige keer het dubbele bezoekersaantal in vergelijking met de editie daarvoor hebben mogen verwelkomen, zijn we enthousiast gestart met de voorbereidingen. Naar aanleiding van de reacties van bezoekers en standhouders van afgelopen editie hebben OSB-segment, AWOG en Heliview besloten de Glazenwassersvakbeurs verder te laten uitgroeien tot een kennisevenement voor de hele glazenwassers- en gevelreinigingsbranche. Het nieuwe concept heeft als doelstelling om dé ontmoetings-, informatie- en netwerk vakbeurs te worden voor (toe)leveranciers, glazenwassers-/gevelreinigings-/ schoonmaakbedrijven en haar opdrachtgevers.

Nieuw aan het evenement is ook het congres. Middels onafhankelijke lezingen en presentaties van exposanten krijgt de bezoeker informatie over ondernemerschap, nieuwste ontwikkelingen en trends, het actuele aanbod en de mogelijkheden op het gebied van glasbewassing en gevelreiniging. Het congres loopt parallel aan de vakbeurs.

Bezoeken
De vakbeurs & het congres zijn bestemd voor:
· Werkgevers en werknemers van glazenwassersbedrijven, gevelreinigingsbedrijven en schoonmaakbedrijven.
· Opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld leden van de Vereniging van eigenaren, gebouweigenaren en facilitaire managers.

Bezoekers kunnen middels voorregistratie gratis aan de vakbeurs & congres deelnemen. Zonder voorregistratie is de toegangsprijs ¤ 10,-. Voor registratie en meer informatie: www.glazenwassersvakbeurs.nl.

Exposeren
De Glazenwassersvakbeurs 2005 biedt een ideale gelegenheid tot expositie voor fabrikanten, importeurs, wederverkopers, leveranciers, ontwerpers en adviesbureaus, die onder andere producten en diensten aanbieden op het gebied van:
· automatisering,
· werkkleding en veiligheidsschoeisel,
· persoonlijke beschermingsmiddelen,
· verzekering- en (pensioen)advies,
· hoogwerkers, steiger- en klimmaterialen, hangsteigers en -bruggen,
· gritstralen,
· gevelreinigingsmiddelen, gevelonderhoudsproducten,
· hogedrukreiningers,
· vaktijdschriften,
· regel- en wetgeving,
· certificering (VCA en van machines en materialen),
· opleidingen en cursussen.

Daarnaast is deelname aan de expositie ook interessant voor:
· glazenwassersbedrijven,
· gevelreinigingsbedrijven,
· schoonmaakbedrijven.

Programma congres
Aan de Glazenwassersvakbeurs 2005 wordt een kennisverrijkend en praktijkgericht congresprogramma toegevoegd. Een congres is een uitstekend middel om de markt te informeren over de laatste ontwikkelingen en trends. Het fungeert als een belangrijke kennisbron voor de bezoekers. Het congres programma zal bestaan uit onafhankelijke (plenaire) lezingen en parallellezingen. Deze worden ingevuld door onafhankelijke sprekers, praktijkcases en praktijkgerichte lezingen van leveranciers (exposanten), waarin bijzondere aandacht uitgaat naar marktontwikkelingen, productinnovaties, wet- en regelgeving en praktijkcases.

In samenspraak met de programmacommissie worden de onderwerpen en onafhankelijke sprekers bepaald. Onder voorbehoud van wijzigingen omvat het lezingenprogramma de volgende onderwerpen:
1. Ondernemend glazenwassen
2. Professionalisering van het vak glazenwassen & gevelreiniging
3. Telescoopsteel
4. Trends & ontwikkelingen
5. Offerte en contractonderhandeling naar opdrachtgevers
6. Veilig & gezond werken
7. Arbo & Milieu
8. Wet en regelgeving
9. Welke arbeidsmiddelen (ladders/hoogwerkers) kunnen worden gebruikt? De regels, de voor- en de nadelen
10. Opleidingen
11. Praktijkcases van glazenwassers- en gevelreinigingsbedrijven

Uitgebreide informatie over het evenement is te vinden op onze website: www.glazenwassersvakbeurs.nl.




Ingezonden persbericht