Toeristisch persbulletin Duits Verkeersbureau Februari 2005

Bremen wordt Duitse `wijnhoofdstad'

De Noord-Duitse havenstad Bremen zal van 11-16 mei a.s. `wijnhoofdstad' van Duitsland zijn. Het festijn speelt zich af rondom de historische Marktplatz, waar bezoekers kennis kunnen maken met honderd wijnen en sektsoorten uit de dertien officiële wijnbouwgebieden die Duitsland kent - van de Ahr tot aan Baden en van de Moezel tot aan Saale-Unstrut. De Bremer Ratskeller - bekend om de goede wijn die er wordt geschonken - mag zich tijdens het evenement even Duitslands veertiende wijnbouwgebied noemen en zal op het marktplein ook met een stand zijn vertegenwoordigd.

Tijdens de Deutsche Weinwoche zal Bremen zijn gasten verwennen met culinaire specialiteiten. In het middelpunt van het feest zullen de jonge wijnen (jaargang 2004) staan. Er zal een nevenprogramma zijn met veel muziek en show.

Tegelijk met de Duitse wijnweek vieren raadhuis en Ratskeller hun 600-jarig bestaan. Het raadhuis, met zijn fascinerende façade in de stijl van zogeheten de Weser-renaissance, behoort met het nabijgelegen Roland-monument sinds juli 2004 tot het Werelderfgoed van de Unesco.

Meer informatie: Bremer Touristik-Zentrale, hotline 00 49. 1805 101030,

fax 00 49. 421 3080025, e-mail: btz-verkauf@bremen-tourism.de en internet: www.bremen-tourism.de