Gemeente Haarlem


11 april 2005

109/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


'Leeskringdate' in de Stadsbibliotheek Haarlem

Op zoek naar een leeskring?
Regelmatig vragen mensen in de bibliotheek hoe zij zich kunnen aansluiten bij een leeskring. Om deze lezers met elkaar in contact te brengen, organiseert de Stadsbibliotheek Haarlem op woensdagavond 11 mei een informatieavond waar iedereen welkom is die op zoek is naar een leeskring. De avond vindt plaats in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem. Deze avond duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Toegang is gratis.

De avond bestaat uit drie onderdelen:
1. U krijgt algemene informatie en tips over het opzetten van een leeskring. Aan welke praktische zaken moet je denken, hoe bereid je zo'n avond voor, hoe kies je de boeken uit, hoe bespreek je de boeken met elkaar.
Spreker: Anneke Rubens, schrijfster en presentator van De Boekenkast, het boekenprogramma van Radio Heemskerk en zelf ervaren deelneemster in leeskringen.
2. Wat zijn de ondersteuningsmogelijkheden van de bibliotheek bij de keuze van boeken en het verzamelen van achtergrondinformatie.
Sprekers: Henriëtte Adema en Genie Does, bibliothecarissen van de Stadsbibliotheek Haarlem.
3. In de pauze krijgt u gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken, ervaringen uit te wisselen over leesvoorkeuren en zo mogelijk een groep te vormen.

Opgave van tevoren voor deze avond is gewenst. U kunt zich aanmelden bij de klantenservice van de Centrale Bibliotheek, telefonisch via 023 - 511 53 00 of via e-mail: stadsbibliotheek@haarlem.nl
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------