CPNB


Duitsland centraal tijdens de Weken van het Reisboek 2005

12 april 2005

Zie ook www.wekenvanhetreisboek.nl
Duitsland in boeken
Duitsland in boeken, geschenk van de boekwinkel

In aansluiting op de Boekenweek organiseert de Stichting CPNB van woensdag 11 t/m woensdag 25 mei 2005 de Weken van het Reisboek. Daarin staan de boeken uit één land centraal; dit jaar Duitsland. Niet alleen een boekenland bij uitstek, maar ook een van de drukst bezochte vakantielanden door Nederlanders.

Tijdens de Weken van het Reisboek ontvangt iedere klant in de boekwinkel de Almanak Duitsland in boeken, waarin ruim 200 reisgerelateerde boeken staan beschreven. De CPNB wil met deze jaarlijkse campagne het publiek aanmoedigen zich door het lezen van boeken beter te verdiepen in een andere cultuur.

De 254 pagina's tellende Almanak Duitsland in boeken is zowel gerubriceerd naar reisdoel als naar onderwerp. De circa 200 beschreven boeken bestrijken onder meer de genres reisgidsen, biografieën, romans, kookboeken en kunstboeken. Daarnaast zijn tekstfragmenten toegevoegd uit boeken van Geert Mak en Nelleke Noordervliet. De Almanak is bij de deelnemende boekwinkels gratis voor wie tijdens de Weken van het Reisboek Nederlandstalig boeken koopt van tenminste EUR 12,50.

De Weken openen met een Berliner Abend
Op maandagavond 9 mei vindt in de Amsterdamse Stadsschouwburg een `Berliner Abend' plaats. Dit feest voor genodigden én publiek is georganiseerd met medewerking van het Goethe-Institut Amsterdam. Op het programma (20.00-24.00u) onder meer gesprekken met Nederlandse en Duitse schrijvers, muziek, cabaret, en de Duitse cabaretier Sven Ratzke . Kaarten (EUR 5,-) verkrijgbaar bij de Stadsschouwburg: 020-6242311 of via www.stadsschouwburgamsterdam.nl

Op deze website ook informatie over de andere activiteiten. Zo zal de hogesnelheidstrein naar Duitsland - de ICE - op woensdag 11 mei te zien zijn in heel Nederland. Een treinstel van de futuristisch vormgegeven ICE zal één dag onderdeel zijn van de normale dienstregeling van NS. In de trein zullen de reizigers getrakteerd worden op boeken en activiteiten over Duitsland, aangeboden door NS, de hoofdsponsor van de Weken van het Reisboek. Het Duitsland Instituut aan de UvA verleent ook medewerking aan de Weken van het Reisboek.

De Weken van het Reisboek worden mede mogelijk gemaakt door NS.