Gemeente Hoorn


Hoornse Wijkenlopen gaan vanaf woensdag 11 mei van start

Persbericht d.d.: 19 april 2005

Het gemeentelijk Sportopbouwwerk Hoorn organiseert dit jaar voor de zestiende keer de Hoornse Wijkenlopen. Deze lopen worden op acht achtereenvolgende woensdagavonden gehouden. De eerste loop vindt plaats op woensdag 11 mei 2005 en gaat van start bij sporthal De Kers in de Kersenboogerd, Moerbalk 1. De laatste wijkenloop wordt op woensdag 29 juni 2005 gehouden rondom het HRTC-terrein aan de Holenweg. De wijkenlopen trekken elk jaar veel deelnemers. Vorig jaar deden er per loop gemiddeld 300 hardlopers aan mee, in leeftijd variërend van 7 tot 70 jaar.

Iedere woensdag wordt in een andere wijk van Hoorn een looproute van 2½ kilometer uitgezet. Het sportopbouwwerk zorgt ervoor dat het parcours geschikt is voor jong en oud en goede trainingsmogelijkheden biedt voor zowel de recreatieve als de wedstrijdlopers. Al naar gelang hun conditie kunnen de lopers het parcours 1, 2, 3 of 4 keer afleggen. Er zijn dus afstanden naar keuze van 2½, 5, 7½ of 10 km. Ook het parcours is afwisselend. De deelnemers lopen de ene week over een verharde ondergrond en de andere week over paden door een park.

Inschrijving en kosten
Er zijn twee mogelijkheden voor inschrijving. U kunt zich voor iedere loop op de avond zelve inschrijven vanaf 18.30 uur of u kunt een stempelkaart kopen. De kosten zijn EUR 3,50 voor een losse inschrijving inclusief een medaille en EUR 3,- als u geen herinnering wilt ontvangen. U kunt ook een stempelkaart van EUR 15,- aanschaffen, hiermee kunt u aan alle acht lopen deelnemen. Bij aanschaf van deze stempelkaart inclusief loopnummer ontvangt u een T-shirt.

Voorinschrijving
Om de drukte te omzeilen, start het sportopbouwwerk dit jaar met een voorinschrijving. Op maandag 2 mei van 13.00 tot 20.00 uur, op dinsdag 3 mei van 9.30 tot 20.00 uur en woensdag 4 mei van 9.30 tot 15.00 uur kunt u een stempelkaart kopen op het kantoor van het sportopbouwwerk. Het adres is Holenweg 14d, op het HRTC-terrein naast zwembad de Waterhoorn. Tevens is het mogelijk om in te schrijven via www.sportopbouwwerkhoorn.nl/wijkenlopen, hier vult u uw gegevens in.

Start
Nico Smal van Running Time is ook dit jaar degene die het startschot van de wijkenlopen lost. Het startschot klinkt bij iedere loop om 19.30 uur. Bouke Pitstra verzorgt het commentaar bij de lopen.

Sponsoring
Het sportopbouwwerk heeft opnieuw een tweetal bedrijven bereid gevonden om deze 16e editie van de wijkenlopen te sponsoren. Het zijn Intersport Bouchier Hoorn en Running Time te Avenhorn.

Schema

Datum Wijk Startplaats 11 mei Kersenboogerd Sporthal De Kers 18 mei Risdam-Noord Sportcentrum De Opgang 25 mei Binnenstad Voetbalvereniging Hollandia
1 juni Zwaag/Blokker Voetbalvereniging Westfriezen 8 juni Grote Waal Kanovereniging Flevo 15 juni Risdam-Zuid Wijkcentrum Risdam 22 juni Nieuwe Steen Hockeyvereniging H.M.H.C. 29 juni Hoorn-Noord H.R.T.C. Holenweg

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, tel. 0229 259450.
---