SIGHTCITY FRANKFURT


Gehoortests voor het goede doel

STUTTGART en FRANKFURT, April 28/PRNewswire/ --


- Gratis gehoortests worden van 11 tot 13 mei 2005 aangeboden op de SightCity Frankfurt

SightCity is dé grote Duitse jaarbeurs voor hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Op 11 mei gaat de beurs voor het derde jaar van start in het Sheraton Frankfurt (Airport).

Negentig exposanten uit 16 verschillende landen presenteren producten en diensten voor blinden en slechtzienden: hulpmiddelen voor mobiliteit en vergroting, hulpmiddelen voor de dagelijkse behoeften, hightech-installaties voor de werkplek voor slechtzienden en blinden en nog veel meer.

Uiteraard zijn ook de bekende verenigingen en bonden van blinden en slechtzienden en andere zelfhulporganisaties vertegenwoordigd.

De beurs was reeds in het eerste jaar (2003) een groot succes, dat in
2004 herhaald werd, met bijna twee keer zo veel exposanten en 40% meer bezoekers. Voor 2005 verwachten de organisatoren met 50% meer exposanten dan vorig jaar ongeveer 25% meer bezoekers.

In 2005 wordt ook voor de eerste maal een uitgebreid nevenprogramma aangeboden, met onder meer gratis gehoortests; deze worden aangeboden door het onderzoeksinstituut voor blinden te Marburg en de 'Deutscher Verein der Blinden und Sehbehinderten in Studium und Beruf e.V.(DVBS)'. Wetenschappers van de universiteit Giessen voeren tijdens de drie beursdagen gratis gehoortests uit voor blinden en slechtzienden. De wetenschappers onderzoeken de vraag: 'Kunnen blinden en slechtzienden echt beter horen?' Voor iedere uitgevoerde gehoortest schenkt de firma Metec AG uit Stuttgart een bedrag aan de wederopbouw van het revalidatiecentrum voor blinden in Kalkudah, Sri Lanka, dat door de zeebeving van afgelopen kerst vernield is.

De firma Grenzenlos gGmbH uit Erfurt presenteert de Europese prijsvraag Tactus. Deze prijsvraag is gericht op het maken van brailleboeken voor blinde en slechtziende kinderen, om zo het aanbod en de keuze op dit gebied te verbreden.

Het project INCOBS (Informationspool Computerhilfsmittel für Blinde und
Sehbehinderte) uit Hamburg organiseert forumdiscussies en interviews over diverse thema's, de niet alleen voor slechtzienden interessant zijn.

Op donderdag is de beurs tot 20.00 uur geopend.

Mediacontact:
Dhr. Schäfer,
+49-7-11-66-60-30
info@sightcity.de
www.sightcity.de

Source: SightCity Frankfurt

Mediacontact: Dhr. Schäfer, +49-7-11-66-60-30, info@sightcity.de

28 apr 05 13:45