PERSBERICHT - 2005-05-04

Persuitnodiging presentatie rondwandeling Amsterdam

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam-Centrum en Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) vinden het hoog tijd dat een breder publiek de schatten langs het water van de oostelijke binnenstad leert kennen. Om zowel Amsterdammers als bezoekers uit binnen- en buitenland deze schatten te tonen, is gezamenlijk een brochure gemaakt met een rondwandeling door het gebied.

Deze rondwandeling wordt gepresenteerd op een toepasselijke locatie op:

woensdag 11 mei 2005
van 16.00 tot 17.30 uur
in Museum Werf t Kromhout
Hoogte Kadijk 147, ingang via de Kruithuisstraat

Daar zal de voorzitter van stadsdeel Amsterdam-Centrum, Anne Lize van der Stoel, het eerste exemplaar uitreiken aan de algemeen directeur van ATCB, Stefan Diender. Daarna is er voor geïnteresseerden een kleine rondleiding door het museum.

Amsterdam Stad aan het water is het toeristische thema voor dit jaar. In 2005 vinden in Amsterdam allerlei activiteiten plaats die de ligging van Amsterdam aan het water benadrukken. Eén van de plekken in Amsterdam, die in dit kader aandacht verdient, is de oostelijke binnenstad. Een gebied dat in de 17e eeuw wereldberoemd was door handel en scheepvaart, en in open verbinding met de Zuiderzee stond. Heden ten dage zijn er nog veel oude, maar ook vele nieuwe schatten te zien.

Persvertegenwoordigers zijn op 11 mei van harte welkom.

Informatie voor de pers:

Marja
Marijn
Herman ter Balkt
Communicatie stadsdeel Amsterdam-Centrum Communicatie & Media Services ATCB
telefoon 020 552 4555
telefoon 020 551 2531