Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 143

datum: 4 mei 2005

Veilig op straat-vlag gaat rond in Amersfoort

Vierde vlagceremonie bij Stichting Welzijn Amersfoort

Woensdag 11 mei a.s. vindt er een vlagceremonie plaats bij Stichting Welzijn Amersfoort (SWA), in wijkcentrum De Roef aan de Van Assenraadstraat 2. Directeur Gert van Dijk ontvangt de vlag uit handen van Politiebegeleider Toezicht Mariëtte Wiersinga. Nadat de vlag eerst bij de gemeente Amersfoort, de politie, de brandweer en Stadstoezicht heeft gewapperd, is de beurt nu aan SWA. Gert van Dijk zal tijdens de korte vlagceremonie onder andere een toelichting geven op de rol van SWA binnen de campagne Veilig op straat.

Zichtbaarheid partners
Om zichtbaar te maken welke partijen zich inzetten voor een veilig Amersfoort zal er het komende jaar een 'Veilig op straat-vlag' rondgaan in Amersfoort. De rondgang van de vlag zal dit jaar nog een aantal keer gemarkeerd worden door een vlagceremonie bij de diverse betrokken Amersfoortse partijen zoals SRO, Eemfors, ROVA en het Openbaar Ministerie.

Veilig op straat-vlag populair
Naast deze grotere partners in de campagne zijn er diverse kleinere partijen die hebben aangeven de Veilig op straat-vlag ook aan de vlaggenmast te willen hebben 'wapperen'. Voorbeelden zijn de Straatadvocaten, de organisatoren van het Lentefeest in Schothorst en de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi. Deze partijen zetten zich (indirect) ook in voor een veilig Amersfoort en sluiten zich daarom graag aan bij de campagne. Tijdens specifieke evenementen/momenten zal de Veilig op straat-vlag ook bij o.a. deze partijen aan de vlaggenmast te zien zijn.

Programma

8.45 uur Ontvangst
9.00 uur Korte toespraak door Mariëtte Wiersinga 9.05 uur Toespraak door Gert van Dijk (directeur SWA) 9.15 uur Vlag wordt gehesen

U bent van harte welkom.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telelefoon 033 469 43 69, e-mail: t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.

---- --