Gemeente Den Haag

mei 2005
Herinrichting recreatiegebied Madestein van Start (4 mei)

Op woensdag 11 mei 2005 om 16.00 uur geeft wethouder W.J. Stolte (Stadsbeheer, ICT, Scheveningen en Sport) het startsein voor de herinrichting van het recreatiegebied Madestein.

Herinrichting
In de zomer van 2002 is specifiek voor dit gebied een recreatieonderzoek uitgevoerd om te kijken waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Bij het opstellen van een ontwikkelingsvisie en beheerplan is rekening gehouden met de uitkomsten van dit onderzoek. Deze visie is tot stand gekomen na intensief overleg met belanghebbenden en bewoners. Hierin zijn kwaliteitsverbeteringen opgenomen en begroot.

Vandaag de dag heeft Madestein een belangrijke stedelijke en regionale functie op het gebied van openluchtrecreatie en sport. Er zijn volop mogelijkheden voor onder andere fietsen, wandelen, paardrijden, spelen, watersport en skeeleren. Daarnaast heeft het gebied een grote waarde en betekenis op het gebied van natuur en ecologie. Madestein vormt, samen met het Westduinpark het landgoed Ockenburg en het recreatiegebied De Uithof, een groengordel van formaat, die haaks op de kust staat. Deze groenstrook vormt de provinciale en stedelijke ecologische verbindingszone tussen de duingebieden en het polder-landschap van Midden-Delfland.

Uitvoering maatregelen
In een actief verlopen samenspraak met belanghebbenden, heeft het College voor dit jaar incidenteel een bedrag van 2,7 miljoen beschikbaar gesteld. Hiervan worden versnelde noodzakelijke maatregelen getroffen voor het oplossen van de vernatting rondom de grote plas, het herstel van fiets- en ruiterpaden, de herinrichting van de voormalige bloementuin en het herstel van de parkeerplaats en entreegebied bij het Partycentrum Madestein.

Na het startsein overhandigt wethouder Stolte het eerste exemplaar van de Publieksbrochure "Welkom in Madestein, recreatiegebied in de stadsrand" aan het Beheerplatform van het recreatiegebied, daarna is er gelegenheid is voor een 'hapje en een drankje' in het Partycentrum.

De publieksbrochure is vanaf donderdag 12 mei gratis verkrijgbaar bij de stadsdeelkantoren en het gemeentelijk ContactCentrum. Tevens is het via de website www.denhaag.nl/madestein te downloaden.