Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 mei 2005, no. 104

Duurzaam Eindhoven lanceert nieuwe website

Op woensdag 11 mei aanstaande lanceert wethouder Milieu, Jacqueline Kuppens, de nieuwe website van Duurzaam Eindhoven. Met de komst van de website gaat de wens voor een digitale ontmoetingsplaats voor alle duurzame organisaties in Eindhoven, in vervulling.

De wens voor een ontmoetingsplaats werd uitgesproken tijdens de bijeenkomst Samen aan tafel voor duurzaamheid, in oktober 2003. In een gezamenlijk debat tussen verschillende maatschappelijke organisaties, werden de mogelijkheden tot samenwerking verkend. Al gauw werd het idee voor een locatie geopperd, waar alle projecten op het gebied van duurzaamheid in een groter geheel zouden vallen. Deze locatie is er nu, in de vorm van een virtuele ontmoetingsplaats.

De website
Voor deze ontmoetingsplaats is de website www.duurzaameindhoven.nl omgevormd. De oorspronkelijk zendergerichte website is veranderd in een interactief forum, waar verenigingen, inwoners, jongeren, educatie en bedrijfsleven actief contacten kunnen leggen en onderhouden. Door middel van een eigen login kunnen zij bovendien zelf berichten op de website plaatsen. Duurzaam Eindhoven.nl wordt hiermee de ontmoetingsplaats voor en door betrokkenen bij duurzaamheid in Eindhoven.

Demonstratie
Na de lancering wordt de website gedemonstreerd. De ontwikkelaar van de website laat stap voor stap zien wat de mogelijkheden zijn en vertelt hoe de aanwezigen zelf aan de slag kunnen. Uniek aan de website is de doelgroepeningang. Via deze ingang krijgen bezoekers informatie te zien die op hun doelgroep is afgestemd. Vooralsnog zijn er vijf doelgroepen: jongeren, inwoners, verenigingen, bedrijfsleven en educatie.

© 2005 Gemeente Eindhoven