Gemeente Maassluis

Meimaand Natuurmaand 3

De Meimaand Natuurmaand is volop bezig in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Ook de vestigingen van de regio VVV Nieuwe Waterweg/ Westland doen mee. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om belangstellenden van jong tot oud kennis te laten maken met natuur en milieu dichtbij huis. Er zijn cursussen, excursies en wandelingen. Kortom, voor elk wat wils.

Deelnemen aan een wilde orchideeënvaartocht kan op woensdag 11 en woensdag 18 mei. Om 14.30 uur vaart de boot af bij de Wipperskade in Maassluis. Onder begeleiding van een gids vaart de boot over de plassen en vlieten van Midden Delfland. Op de terugweg wordt er afgemeerd bij het Jachthuis aan het Bommeer voor een versnapering (deelname niet gratis, info VVV Maassluis: 010-5903354). Donderdag 12 mei geeft Natuurmonumenten een rondleiding door de eendenkooi Aalkeetbuiten. De historie en werking van de eendenkooi worden aan belangstellenden uiteengezet. De excursie duurt van 19 tot 20 uur en start vanaf de Parallelweg (naast de A20) richting Vlaardingen (deelname niet gratis, info: 010-4346666). Van vrijdag 13 t/m maandag 16 mei zijn de Leliedagen in de Japanse Watertuin aan de Grote Woerdlaan in Naaldwijk. Door de gehele tuin staan vele soorten schitterende lelies. De tuin is toegankelijk van 10 tot 17 uur en de toegang is niet gratis. Zaterdag 14 mei is er om 10 uur een vaarexcursie onder het motto "De Vlietlanden nog mooier". De omvorming van vlietland naar dotterbloemhooil;and staat hierbij centraal. Startpunt is café Vlietzicht in Schipluiden (niet gratis, info: 010-4346666). Op zaterdag 14 en zondag 15 mei kunnen belangstellenden ook met de fluisterboot "Andante" door de vlietlanden varen. Afvaarten om 13 en 15.30 uur vanaf de kade tegenover de Polderpoort in Vlaardingen (niet gratis, info: 010-2492257).

In het informatiecentrum in de hal van het Maassluise stadhuis aan de Koningshoek, of bij de VVV aan de Goudsteen, is meer informatie verkrijgbaar over alle activiteiten in het kader van Meimaand Natuurmaand.

Meimaand Natuurmaand 2