Gemeente Wijk bij Duurstede

Opening jongerenloket Utrecht Zuidoost op 11 mei

Nieuwe aanpak tegen voortijdig schoolverlaten en jeugdwerkeloosheid

Op woensdag 11 mei wordt om 16.00 uur in Slot Zeist het Jongerenloket Utrecht Zuidoost officieel geopend. Het jongerenloket is een initiatief van de gemeenten in de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten (RMC) regio Utrecht Zuidoost

en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) Zeist. Het Jongerenloket is opgezet als instrument om de jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten terug te dringen.

Tijdens de opening ondertekenen beide participanten een convenant en wordt de werkwijze van het Jongerenloket op een verrassende wijze gepresenteerd. Wethouder Albert van Kuijk ondertekent dit convenant als voorzitter van portefeuillehoudersoverleg RMC namens de deelnemende gemeenten Zeist, Driebergen, Maarn, Bunnik, De Bilt, Leersum, Amerongen, Doorn en Wijk bij Duurstede.

Het Jongerenloket is ontstaan doordat er behoefte was aan begeleiding van bovenleerplichtige jongeren om zo voortijdig schoolverlaten en jeugdwerkloosheid aan te pakken. Het Jongerenloket begeleidt bovenleerplichtige jongeren zonder diploma naar het onderwijs (al dan niet in combinatie met werk) en bovenleerplichtige jongeren met diploma naar werk. Het loket helpt jongeren met het uitzoeken van een opleiding en werk dat hen leuk lijkt en dat bij hen past. Zij helpen ook bij het zoeken en vinden van werk. Verder adviseren zij over kinderbijslag, studiefinanciering en uitkeringen en bemiddelen zij bij hun school en bij andere scholen in de regio. Het Jongerenloket is voorlopig opgericht als project dat duurt tot 30 september 2006.

Het Jongerenloket Utrecht Zuidoost is gevestigd aan de Montaubanstraat
1 in Zeist. Hulp en advies van het Jongerenloket is geheel gratis!

Geplaatst op: 09-05-2005 13:39:24