Politiebond ACP

Actieoverleg tussen de vakbonden Op maandagmiddag 9 mei hebben de ACP, NPB en VMHP in Woerden uitgebreid overleg gehad over de voorbereidingen van de vakbondsacties tegen het beleid van minister Remkes. De stand van zaken zal op woensdag 11 mei worden voorgelegd en besproken met de vertegenwoordigers van de regionale actiecentra van de bonden tijdens een bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht.

Over de gemaakte plannen en de concrete uitwerking daarvan kan in dit stadium uiteraard niets bekendgemaakt worden, al was het alleen maar omdat sommige acties hun effect ontlenen aan het verrassen of overdonderen van de werkgever.

Wel kan gemeld worden dat de ACP, NPB en VMHP eind vorige week door de minister zijn uitgenodigd om met hem te komen praten over het verloop van de onlangs gehouden ledenvergaderingen. De bonden hebben hem laten weten in een dergelijke bespreking geen brood te zien zolang de minister niet met alternatieve beleidsvoorstellen op de proppen komt.

De leden van de ACP, NPB en VMHP zullen binnenkort een brief van hun bondsvoorzitter ontvangen, waarin de noodzaak tot het voeren van vakbondsacties nogmaals wordt uiteengezet en zij persoonlijk op hun verantwoordelijkheidsgevoel zullen worden aangesproken. Ook op andere manieren zal in de korpsen de urgentie van de situatie onder de aandacht van de politiemedewerkers worden gebracht.

Terug naar index