Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Woensdag 11 mei:
Eerste paal nieuwe onderkomen Walburgcollege

BARENDRECHT (dinsdag 10 mei 2005) - Morgen (woensdag 11 mei) is er een feestelijke bijeenkomst waarbij de Barendrechtse burgemeester M.Th. van de Wouw (portefeuillehouder onderwijs) de officiële eerste paal zal slaan voor de nieuwe Barendrechtse vestiging van het Walburgcollege. De burgemeester wordt daarbij geassisteerd door de jongste leerling van de school: Emma Kroon (10 jaar, brugklas gymnasium). Het nieuwe onderkomen komt pal naast de huidige semi-permanente vestiging aan de 3e Barendrechtseweg. Het nieuwe schoolgebouw van drie verdiepingen en 44 lokalen biedt plaats aan ruim 1.000 leerlingen. De oplevering is gepland voor juni 2006.

Het Walburgcollege is een openbare scholengemeenschap met vestigingen in Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en Barendrecht. In Barendrecht kunnen leerlingen terecht met een schooladvies voor gymnasium, atheneum, havo of vmbo (theoretische en gemengde leerweg). Het onderwijskundig klimaat en de organisatie van de vestiging zijn gebaseerd op de principes van Daltononderwijs. De Barendrechtse vestiging van het Walburgcollege is sinds enige jaren gehuisvest in een tijdelijk gebouw aan de 3e Barendrechtseweg, direct naast het semi-permanente onderkomen van een andere school voor voortgezet onderwijs: de Barendrechtse vestiging van CSG Johannes Calvijn. Zodra de nieuwbouw van het Walburgcollege klaar is, krijgt Calvijn de beschikking over alle semi-permanente lokalen aan de 3e Barendrechtseweg. Op die manier zijn de twee scholen voor voortgezet onderwijs allebei klaar voor de toekomst. Overigens begint tegelijk met de bouw van de nieuwe school ook de bouw van een sporthal, die vooral gebruikt gaat worden voor de lessen lichamelijke opvoeding van zowel het Walburgcollege als Johannes Calvijn. De bouw van zowel de nieuwe school als de sporthal wordt ter hand genomen door Van Heesewijk Bouw BV uit Eindhoven en het ontwerp is van SP Architecten uit Waddinxveen. Met de bouw van de school en de sporthal is een totale investering gemoeid van ruim 8 miljoen euro.

Lagewei
Het gebied Lagewei (omgeven door de Barendrechtseweg, Kilweg, Middeldijk en het provinciaal fietspad) is een gebied waar over enkele jaren huizen worden gebouwd. Vooruitlopend daarop is al gestart met de aanleg van een goede ontsluitingsroute en nu wordt dus begonnen met de bouw van een school voor voortgezet onderwijs en een sporthal. Daarnaast zal er binnenkort ook een kerkgebouw gaan verrijzen.

Noot voor de pers,