Ingezonden persbericht


DE KULTUURKLINIEK

Benefietfestival en finale Nijmeegse Theatersport Competitie

Studenten voor Oekraïne en Cultuur op de Campus

Woensdag 11 mei

Oranjesingel 42, Nijmegen

Vanaf 20u

Entree ¤5 (vanaf 22u: ¤3,50)

Op woensdag 11 mei presenteren Studenten voor Oekraïne en Cultuur op de Campus (Radboud Universiteit Nijmegen) de KultuurKliniek. Het benefietevenement begint om 20u met de zinderende finale van Cultuur op de Campus' Nijmeegse Theatersport Competitie. De ploegen Zonder Voorbehoud en Buiten Bereik gaan tot het uiterste en improviseren zich een breinbreuk om de kampioenstitel in de wacht te slepen.

Vanaf 22u zijn er optredens van de bands BEU, Piepschuim en Zwerfhond en van de stand-up comedians Adam Fields en Martijn Koning. Bezoekers kunnen hun vaardigheden en kennis testen bij verschillende spellen en een audioquiz met muziek, cabaret en andere geluidsfragmenten.

Klapper van de avond is de KultuurKliniek Kitchveiling, waar onder andere een gesigneerde en ingestraalde poster van Jomanda en een originele ets van striptekenaar Mark Retera (Dirk-Jan) onder de hamer komen.

Het afsluitende feest, dat tot in de late uurtjes doorgaat, ligt in de bekwame handen van de deejay's Cordo & Alarik, bekend van de Konijn 2000 feesten in Arnhem.

www.ru.nl/svo

www.ru.nl/cultuuropdecampus

www.zondervoorbehoud.nl

www.ru.nl/bb

www.piepschuim.com

www.zwerfhond.com

www.bijbeu.com


* Studenten voor Oekraïne

SVO (Studenten voor Oekraïne) is een vereniging van Nijmeegse studenten die sinds 2002 activiteiten organiseert voor en door studenten waarvan de opbrengst bestemd is voor het Centraal Stadskinderziekenhuis in Zhytomir, de Oekraïne. Met deze opbrengsten schaft SVO medische apparatuur en materialen aan waar het ziekenhuis zeer veel behoefte aan heeft. De studenten hopen dit jaar nog voor ¤10.000 aan medisch materiaal en apparatuur te kunnen bezorgen in de Oekraïne en deze zieke kinderen een hart onder de riem te kunnen steken door samen met hen een gezellig feest te maken van onze aanwezigheid.

Wie niet aanwezig kan zijn op 11 mei, maar het kinderziekenhuis toch wil ondersteunen, kan een bijdrage overmaken op het rekeningnummer 9130986, t.n.v. K. Verhoef, Nijmegen.

Studenten voor Oekraïne: 'Juist nu, nu de zorg in Nederland op een laag pitje staat en de ene bezuiniging over de andere heen buitelt, durven SVO en CodC het aan te bewijzen dat een zorginstelling meer kan zijn dan een schrijnend geval. Wij zijn er van overtuigd dat je met de juiste instelling nog steeds intensive care kunt bieden en een daadwerkelijk verschil kunt maken. SVO en Cultuur op de Campus verbouwen O'42 tot een operatiezaal waarin de toediening van een overdosis Kultuur en jullie massale opkomst er voor zorgen dat niet alleen operatie De KultuurKliniek slaagt maar dat ook de kinderen van het Centraal Stadskinderziekenhuis in Zhytomir een grotere kans op overleven krijgen. Zorg dus dat je er bij bent. Dare to care!'


* Cultuur op de Campus

Cultuur op de Campus is de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen die film, muziek, cabaret, beeldende kunst, literatuur, theater en festivals programmeert op de campus. De voorstellingen zijn gericht op studenten, maar iedereen is welkom. Op de films (à ¤1,50) na en tenzij anders vermeld zijn de programma's gratis te bezoeken.

Contact: algemeen: www.ru.nl/cultuuropdecampus, cultuuropdecampus@dsz.ru.nl of 024-3615912, studentenprogrammeurs: spc@student.ru.nl of 024-3612823.

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl W: www.ru.nl/cultuuropdecampus