Gemeente Haarlem


11 mei 2005

135/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht

VMBO-SCHOOL OP TERREIN BADMINTONPAD Haarlem

In december 2004 heeft de gemeenteraad van Haarlem de projectopdracht voor twee nieuwe VMBO-scholen goedgekeurd. Het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem heeft vandaag 10 mei voorstellen gepresenteerd om op het Badmintonpad een nieuwe VMBO-school te vestigen:
de VMBO-locatie Haarlem-West. Het gaat hier om de toekomstige fusieschool Sterrencollege/Lieven de Key. Na besluit door de gemeenteraad kan er een architect gekozen worden en de stedenbouwkundige randvoorwaarden worden vastgesteld voor het concrete ontwerp van de school. Er zal in een later stadium besluitvorming plaatsvinden over de definitieve voortgang. Het gaat hierbij met name om de uitvoerende projectorganisatie, het programma van eisen en het beschikbaar stellen van de middelen.

Voor de VMBO-locatie Haarlem-Oost voorziet het College het terrein 023 (Noordstrook Schalkwijk) en vraagt de organisatie hiervoor verder plannen te ontwikkelen. Streven is beide scholen op te leveren in 2008.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 23 mei a.s. wordt er om 20.00 uur (tot uiterlijk 22.00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd in het Sterrencollege Haarlem, Verspronckweg 150 over de plannen voor de nieuwe school.

MO/communicatie
Rutger van Oppenraaij, communicatieadviseur
oppenrrw@haarlem.nl
023-5115594

---- --