Gemeente Arnhem

World Trade Center Arnhem-Nijmegen vestigt zich in Rijntoren De Stichting World Trade Center Arnhem-Nijmegen, Eurocommerce en de gemeente Arnhem hebben een intentie-overeenkomst bereikt over de realisatie van het WTC Arnhem-Nijmegen in de Rijntoren op Arnhem-Centraal.

De overeenkomst is het belangrijkste resultaat van zorgvuldig verricht marktonderzoek en veelvuldig overleg tussen de verschillende partijen dat de afgelopen maanden heeft plaats gehad. Eén van de uitgangspunten daarbij was om het WTC in de nabijheid van Arnhem-Centraal te vestigen. Met de definitieve keuze voor de Rijntoren is bovendien een bijzonder uitgesproken locatie gerealiseerd. De Rijntoren is namelijk één van de twee markante kantoortorens (de andere is de Parktoren) binnen het prestigieuze project Arnhem-Centraal, dat een volledige vernieuwing van het stationsgebied omvat en waar ruimte wordt gemaakt voor kantoren, een transferium (passagiershal voor trein-, bus- en trolley-reizigers) en een vergader- en congrescentrum. Naar verwachting kan de Rijntoren aan het eind van dit jaar door het WTC Arnhem-Nijmegen in gebruik worden genomen.

De strategische ligging van Arnhem in de regio en het kunnen beschikken over zeer geschikte kantoorruimte op nog geen honderd meter afstand van het treinstation met de Hogesnelheids-lijn, geven het WTC een fantastische uitgangspositie, meent Inez Pijnenburg, Arnhems wethouder van Economische Zaken. Pijnenburg zegt uitermate verheugd te zijn met de gesloten overeenkomst: De gemeente Arnhem heeft indertijd een WTC-licentie gekocht om een aantal doelstellingen te realiseren. Naast het versterken van de economische bedrijvigheid in het KAN-(Knooppunt Arnhem Nijmegen)gebied, moet het WTC gezien worden als een regionaal initiatief voor een internationale presentatie van het KAN-gebied. Een WTC richt zich verder op het faciliteren van de internationale bedrijvigheid en het daadwerkelijk toelaten van die bedrijvigheid. In samenwerking met de vastgoedpartners willen we daarnaast een kantoorgebouw realiseren, voor grote en kleinere gebruikers, met een bijzondere uitstraling en alle daarbij horende faciliteiten, zoals congres- en vergaderruimte. De combinatie van een WTC met Essent, dat begin juni de Parktoren in gebruik neemt, geeft de toch al opmerkelijke stationslocatie extra internationale allure. Overigens blijft de WTC-licentie in eigendom van de gemeente, toezicht geschiedt via de Stichting WTC.

Ook Eurocommerce, eigenaresse van de torens, is tevreden met de samenwerking die met de gemeente en de Stichting WTC aangegaan is. Met de toekomstige vestiging van het WTC in de Rijntoren zijn alle in aanbouw zijnde kantoorruimten nu volledig verhuurd. Binnen de Rijntoren zijn de bovenste verdiepingen gehuurd door Arcadis, terwijl de Parktoren dus door Essent in gebruik wordt genomen.

11 mei 2005