Provincie Limburg

Provincie vergroot kansen van jongeren op de arbeidsmarkt De Provincie Limburg steunt in eerste instantie drie initiatieven die

de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt moeten vergroten. Samen met Yonder en Tence-uitzendbureau worden 30 werkloze jongeren, door middel van een intensief activeringstraject geplaatst op de arbeidsmarkt. Tevens worden samen met de stichting Alles voor Groene Arbeid minimaal 40 jongeren door een jongerencoach begeleid naar een baan in de groensector en/of naar het behalen van een kwalificatie in deze sector. Behalve het faciliteren van deze twee initiatieven wil de Provincie Limburg het belang van werk en opleiding onder de aandacht van de jongeren zelf brengen. Zij doet dit via het magazine Kidslive!

De projecten zijn tot stand gekomen na de oproep die gedeputeerde Eurlings in het kader van het provinciale programma Jeugd en Werk aan het werkveld heeft gedaan. De Provincie Limburg wil met dit programma werkloze jongeren kansen bieden en werkloosheid op de langere termijn voorkomen door de jongeren aan een kwalificatie te helpen. Het project Verdien je baan van Yonder en Tence richt zich op werkloze jongeren die geen startkwalificatie hebben, en thuis zitten zonder uitkering. Deze groep, veelal thuiswonende jongeren, is weinig gemotiveerd om zich in deze economisch moeilijke tijd in te spannen om aan een baan te komen. Door een gericht traject worden de jongeren geactiveerd en vervolgens op uitzendbasis bij productiebedrijven geplaatst. Daar waar mogelijk zullen de jongeren gestimuleerd worden om deelkwalificaties te behalen.

In het project Jong en Groen in Limburg wordt een jongerencoach ingezet die jongeren naar een baan en/of opleiding in de agrarische sector gaat leiden. Deze coach laat de jongeren kennismaken met de sector en gaat hen begeleiden in zogenaamde scholings- en leer-werktrajecten.

Tot slot wil de Provincie Limburg met artikelen van jongeren over jongeren in het magazine Kidslive! goede voorbeelden van jongeren op school of op de arbeidsmarkt laten zien.

11-5-2005 09:57