Politie Hollands Midden

Datum: 11 mei 2005

Lisse Kop-staart aanrijding

Dinsdag 10 mei omstreeks 15.45 uur vond op de Heereweg een kop-staart aanrijding plaats waarbij vier auto's betrokken raakten. Een 24-jarige automobilist uit Warmond reed in de richting van de 2e Poellaan en zag te laat dat het verkeer voor hem afremde. De bestuurder botste tegen de auto voor hem. Vervolgens werden er nog twee andere auto's geraakt. Een 20-jarige vrouw uit Sassenheim, inzittende van de achterste auto, werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een bestuurder van één van de andere auto's werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Twee auto's moesten worden weggesleept vanwege de schade.

Leiden Aanrijding op de Plesmanlaan De politie heeft geassisteerd bij een aanrijding op de Plesmanlaan op dinsdag 10 mei omstreeks 14.30 uur. Een 42-jarige automobilist uit Heemskerk remde voor verkeer af, waarna een 49-jarige automobilist uit Amsterdam achterop hem botste. De politie is naar het plaatsongeval gereden en heeft op de Haagse Schouwweg de Amsterdammer staande gehouden. De man gaf aan dat hij een plekje aan het zoeken was voor zijn auto om gegevens uit te kunnen wisselen met de andere automobilist. De politie verdacht hem van doorrijden na aanrijding en hielden de man aan. De andere automobilist is met nekklachten afgevoerd naar het ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na ingooien ruiten

De politie heeft eind april een 18-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een aantal woningen. De politie kreeg in april meldingen van ingegooide ruiten van woningen in de omgeving van het Indiapad en de Chinastraat. Omdat een aantal vernielingen kort op elkaar plaatsvond heeft de politie op zaterdag 30 april gepost op het Indiapad. Omstreeks 04.50 uur betrapten agenten de Alphenaar op heterdaad bij het ingooien van een ruit van een woning in die straat. De jongen ging er fietsend vandoor bij het zien van de politie, maar werd op het Kroospad in de kraag gevat. De politie heeft inmiddels negen aangiften binnen van vernielingen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Gouda Verkeersongeval De politie heeft op de dinsdag 10 mei, omstreeks 17.15 uur, hulp geboden bij een aanrijding. Een 48-jarige automobilist uit Gouda reed op de Nieuwe Gouwe O.Z., komende uit de richting van de Goudse Poort. Op het kruispunt met de Hanzeweg kwam hij, door nog onbekende reden, in botsing met een 25-jarige Gouwenaar die op zijn bromfiets uit de richting van de Coenecoopbocht kwam. De bestuurder van de personenauto verleende geen voorrang aan de bromfiets waardoor de bromfietser ten val kwam. De bijrijder van de bromfietser liep hierbij beenletsel op en is overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

Gouda Mishandeling op straat De politie heeft een 33-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling van een 56-jarige man uit Gouda. De 56-jarige man sprak de andere man aan, omdat hij van een auto de band liet leeg lopen. Hierop reageerde de man met bedreigingen en sloeg en schopte de 56-jarige man. Hierbij liep de man letsel aan het hoofd op. Ter plaatse wist de politie de verdachte aan te houden en af te voeren naar het bureau. De politie heeft verschillende verklaringen op genomen en de verdachte in verzekering gesteld.

Waddinxveen Aanhouding na mishandeling De politie heeft op maandag 9 mei een 21-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige Waddinxvener. De mishandeling vond plaats op zondagmorgen 3 april omstreeks 05.30 uur op de Prins Bernhardlaan. De Waddinxvener werd zonder aanleiding door twee jongens mishandeld. De man werd benaderd door drie jongens. Twee van de drie jongens liepen naar het slachtoffer toe, waarna één hem een trap in zijn gezicht gaf. Hierbij kwam de dader ten val waarna het slachtoffer kon wegrennen. Terwijl de 31-jarige man de hulp wilde inroepen bij de woningen aldaar, werd hij van achteren vastgepakt. Eén van de jongens eiste nu zijn GSM op. Toen de 31-jarige man de GSM niet wilde afgeven en begon te schreeuwen om hulp, gaven de daders op en liepen weg richting de kerk. De politie hield de Gouwenaar aan mede op basis van het opgegeven signalement. De verdachte wordt donderdag 12 mei voorgeleid bij justitie. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bodegraven Diefstal in winkel De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Willemstraat. De inbraak vond plaats op woensdag 11 mei omstreeks 03.45 uur. Twee verdachte personen met bivakmutsen op waren gezien, door een melder, aan de achterzijde van de Tolstraat bij een bestelauto. De politie ging direct ter plaatse en zag dat er een deur van een winkel was geforceerd. De winkel was overhoop gehaald en diverse apparatuur was meegenomen. De politie roept getuigen op contact op te nemen met de politie via het volgende telefoonnummer: 0900-8844.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --