Politie Groningen

Persberichten woensdag 11 mei 2005

provincie Groningen 11-05-2005 -

Appingedam/Holwierde/Nieuwe Pekela e.a: snelheidscontroles De politie heeft dinsdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Provincialeweg N360 in Appingedam: dinsdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 316, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Rijksweg N33 in Holwierde: dinsdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Provincialeweg N366 in Nieuwe Pekela: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 431, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur. KJ de Vriezestraat in Wildervank: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 329, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 en 60 km/uur.
Smeerling (N365) in Onstwedde: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 850, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal: hennepkwekerij opgerold
In een woning aan de Lyceumlaan heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij opgerold. De politie trof in het pand een in werking zijnde kwekerij met 130 hennepplanten aan. De bewoner bleek niet aanwezig te zijn. Ook bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De bewoner zal binnenkort worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Slochteren / Schildwolde: gordelcontrole
De politie heeft samen met 3VO op de Hoofdweg in Slochteren en de Hoofdweg in Schildwolde een gordelcontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 223 bestuurders. Twintig automobilisten droegen de gordel niet. Zij kregen een bekeuring.

Stadskanaal: Kanaalster onder invloed
Bij een perceel aan het Maarsbroek heeft de politie dinsdagnacht een 66-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De Kanaalster was met zijn auto tegen een paaltje gereden. Na het ongeval verliet de man de plaats van het ongeval en liep hij een voetpad aan het Maarsbroek in. Een vrouw wees aan politieagenten de verdachte op het voetpad aan. De man verklaarde de bestuurder van de auto te zijn geweest. De agenten roken alcohol bij de man en wilden daarom een blaastest afnemen. De Kanaalster weigerde mee te werjken aan de blaastest. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werkte de verdachte wel mee aan de ademanalysetest. De man bleek omgerekend 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde vervolgens zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de 66-jarige het politiebureau verlaten. De auto van de verdachte werd door een bergingsbedrijf naar het politiebureau vervoerd. De politie maakt proces-verbaal op.