Voedingcentrum


Veel belangstelling voor Gezond eten en bewegen met kinderen

11 mei 2005

De campagne Gezond eten en bewegen met kinderen voorkom overgewicht slaat enorm aan. Hoewel de campagne pas sinds begin dit jaar loopt, is de bijbehorende folder al bijna 360.000 keer aangevraagd. De Traktatieposter heeft bijna 30.000 keer aftrek gevonden. Aan het aanbod voor scholen zijn nu teksten voor de schoolkrant toegevoegd.

Het aanleren van gezonde eet- en beweeggewoonten is voor kinderen de beste garantie voor een lang en gezond leven. Om scholen en ouders daarbij te ondersteunen, is het Voedingscentrum de campagne Gezond eten en bewegen met kinderen voorkom overgewicht gestart. Deze campagne bestaat uit diverse materialen:

* Folder: 'Gezond eten Gezond bewegen met kinderen van 4-8 jaar'. Een beknopt overzicht van 8 pagina's over een goede voeding en gezonde leefstijl voor kinderen.

* Leaflet: Gezond eten en bewegen op de basisschool, ter ondersteuning van het schoolgezondheidsbeleid. Deze eenmalige uitgave is in januari naar alle basisscholen verzonden.
* Boekje: 'Gezond de basisschool door'. Een naslagwerk van 60 paginas over gezond eten en bewegen in de basisschoolleeftijd.
* De Traktatieposter. Een kleurrijke poster met een aantal feestelijke traktatievoorbeelden voor lekkere, gezonde en eenvoudige traktaties.

Schoolkrantteksten

Naast alle bestaande materialen zijn nu ook teksten voor de schoolkrant beschikbaar. Scholen kunnen deze teksten overnemen in hun schoolkrant of nieuwsbrief en zo op een gemakkelijke manier verschillende aspecten van gezond eten en bewegen onder de aandacht brengen bij ouders. Bij elke tekst is een bijbehorende puzzel of rebus voor de kinderen opgenomen.

De teksten stellen de volgende onderwerpen aan de orde:
* de pauzehap

* de broodtrommel

* het vervoer naar school

* ontbijten

* beweging

* trakteren

* misvattingen over eten

* slechte (groente)eters

* hoeveel eten heeft een kind nodig

* overgewicht voorkomen