Gemeente Hengelo

Woning onbewoonbaar na brand

Brandweer redt hond

Vanochtend rond 3 uur werd brandweer Hengelo gealarmeerd voor een woningbrand aan de Eduard Verkadestraat. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand waarop de bevelvoerder van de eerste tankautospuit besloot om het sein middelbrand te geven. Hierop werd een tweede tankautospuit gealarmeerd. De bewoners hadden de woning op eigen kracht verlaten, alleen de hond werd vermist. De brandweer heeft een binnenaanval uitgevoerd en heeft de hond kunnen redden. De oorzaak van de brand is kortsluiting in de keuken.

De bewoners van het pand hadden s nachts geluid gehoord op de benedenverdieping in hun woning en zijn gaan kijken. Zij troffen een brand aan in de keuken. Direct hebben zij zichzelf en een van huisdieren, een rat, in veiligheid gesteld. Het tweede huisdier, de hond, konden zij niet zo snel vinden en bleef achter in de brandende woning. Inmiddels hadden omwonenden de brandweer al gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste tankautospuit bleek het te gaan om een uitslaande brand. De bevelvoerder besloot om middelbrand te geven en kreeg ondersteuning van een tweede tankautospuit. De eerste tankautospuit voerde een binnenaanval uit op de begane grond en de tweede tankautospuit nam de eerste verdieping voor haar rekening. Bij de verkenning van de begane grond vond de brandweer de vermiste hond van het gezin. De hond was er slecht aan toe en werd daarom buiten direct beademd door middel van een ademluchttoestel van de brandweer. Hierdoor heeft de hond het incident kunnen overleven. De hond is vervolgens overgedragen aan de dierenambulance.

Oorzaak van de brand is kortsluiting in de keuken. De schade wordt geschat op ruim 200.000 euro. De woning is onbewoonbaar. De bewoners krijgen onderdak bij vrienden.