FNV

Akkoord over cao kredietverzekeraar Altradius

Voor de zeshonderd werknemers van Altradius - voorheen Gerling NCM en de Nederlandse Credietverzekeringsmaatschappij - in Amsterdam, Gouda en Ommen is maandag een principeakkoord gesloten over een nieuwe cao voor 2005.
Op 1 september krijgen zij een loonsverhoging van 1,25 procent terwijl de variabele beloning, op basis van beoordeling, verbetert. In het tweede ziektejaar wordt het loon volledig aangevuld als de zieke volledig meewerkt aan zijn reïntegratie.

Verder zijn onder meer afspraken gemaakt over het vermijden van de beroepsziekte rsi door onafgebroken beeldschermwerk. Voor kinderopvang betaalt de werkgever onder bepaalde omstandigheden eenderde van de kosten, maar niet als de werkgever van de partner zijn deel weigert te betalen.

Het principeakkoord is met de directie gesloten door FNV Bondgenoten en een delegatie van de ondernemingsraad. Vakbondsleden en voltallige or moeten zich er nog over uitspreken.

Hieronder kunnen de leden van FNV Bondgenoten de info over de belangrijkste afspraken van vakbondsbestuurder Huug Gorter ophalen. Attachments:
info Altradius.doc