KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

11-5-2005

DUTCH YOUTH REGATTA 2005 van 5 - 8 mei 2005 in Workum

Afgelopen Hemelvaartweekend hebben ruim 600 boten meer dan 650 jeugdzeilers gestreden voor de kust op het IJsselmeer bij Workum tijdens de Dutch Youth Regatta. Hiermee is dit een van de grootste zeilevenementen die in Nederland gehouden worden en zonder meer de grootste regatta voor diverse jeugd zeilklassen.
Voor de Optimist, Splash, Flash, Laser 4.7, 420 en Vaurien werd gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap; voor de Laser Radial gold het evenement als Class Event.

Onder lastige weersomstandigheden kou, regen en flinke wind zijn toch op de drie verschillende banen door alle klassen zeven wedstrijden gezeild waarmee een geldig evenement is gerealiseerd en iedere klasse een nieuwe Nederlands kampioen kon huldigen.

Alle zeilers hebben genoten van het fantastische evenement, dat dankzij de sponsors en de vele vrijwilligers zo goed georganiseerd kon worden. De organisatie op het water was in goede handen van de drie wedstrijdcomités die ondanks de lastige weersomstandigheden de wedstrijden veilig hebben laten verlopen. Op de wal was er voor iedereen voldoende vertier en volop mogelijkheden om met elkaar op te trekken, indrukken uit te wisselen en contacten te leggen.

Voor de prijsuitreiking was Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF en voorzitter van het comité van aanbeveling van de Dutch Youth Regatta naar Workum gekomen, die de prijswinnaars en de kampioenen feliciteerde met hun prestatie en hen persoonlijk de prijzen
overhandigde.

De hoofdprijzen gingen bij de Optimist naar Kacper Zieminski uit Polen. Als beste Nederlander eindigde hier Anneloes van Veen op de derde plaats. In een zwaar internationaal veld deden de Nederlanders het zeer goed met drie zeilers bij de eerste 10 !
Bij de Splash is Hielke Dijkstra en bij de Flash Timo Hagoort
Nederlands kampioen 2005. De laser 4.7 heeft met Maarten Max Moerman de nieuwe kampioen en in de Laser Radial is Sven Goos de winnaar. Bij de tweemansboten zijn Lieuwe Gietema met bemanning Betty Gietema de kampioenen en in de 420 werd het Belgische team van Yann-Alex Janssens en Pieter van den Bossche Nederlands kampioen.

In 2006 zal wederom de Dutch Youth Regatta worden georganiseerd tijdens Hemelvaart:
25 28 mei 2006.

De volledige uitslagen en meer informatie en fotos over de Dutch Youth Regatta 2005 zijn op de site te vinden.

Internetadres: www.dutchyouthregatta.org