Politie Gelderland-Midden

Arnhem-vrouwen gewond na aanrijding door dronken bromfietser
Publicatiedatum: 11-05-2005

Twee Arnhemse vrouwen van 29 en 50 jaar zijn dinsdagavond op de Rosendaalsestraat in hun woonplaats gewond geraakt nadat ze waren aangereden door een beschonken bromfietser. De bromfietser, een 49-jarige plaatsgenoot van de slachtoffers, is door de politie aangehouden. De beide vrouwen werden even voor elf uur door de bromfietser aangereden toen ze de rijbaan wilden oversteken. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de bromfietser en hielden hem aan. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van ruim tweemaal zoveel als is toegestaan (1,07 promille). De beide slachtoffers zijn naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. Zij hadden onder meer beenletsel opgelopen. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldief aangehouden na mishandeling verkoopsters
Publicatiedatum: 11-05-2005

De Arnhemse politie heeft dinsdagmiddag op de Jansplaats een 42-jarige man uit Ellecom aangehouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstal en zou bij ontdekking daarvan twee verkoopsters hebben mishandeld. Haar collega wist de man evenwel samen met een getuige zelf in de kraag te vatten en aan de politie over te dragen. De Ellecommer werd rond twee uur door een 39-jarige verkoopster betrapt toen hij de zaak zonder te betalen wilde verlaten met rookwaren. Toen de vrouw de man aansprak begon hij haar te duwen en te slaan. Bij de daaropvolgende schermutseling probeerde haar 44-jarige collega haar te ontzetten, maar moest dit zelf ook met enkele klappen bekopen. Samen met een toegesnelde omstander werd de man overmeesterd en kon even later aan de gewaarschuwde politie worden overgedragen. Beide verkoopsters waren bij de vechtpartij licht gewond geraakt en deden aangifte. De Ellecommer is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - beschonken Dierenaar aangehouden na vernieling
Publicatiedatum: 11-05-2005

De politie van Dieren heeft dinsdagavond een 43-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. De man zou in beschonken toestand de tegen de auto van zijn buurman getrapt hebben waardoor schade ontstond. De buurman, getuige van het voorval, waarschuwde de politie. Agenten zagen even later de verdachte Dierenaar in de tuin van zijn woning staan te drinken. Een andere getuige bevestigde het verhaal van de gedupeerde waarna de Dierenaar werd aangehouden. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 11-05-2005

Politie en verkeershandhavingsteam (VHT) hebben dinsdag op verschillende wegen in Arnhem verkeerscontroles uitgevoerd. Hieronder een overzicht:

- Groningensingel, snelheidscontrole door het VHT tussen 08.00 en 09.10 uur. In dat tijdsbestek werd van 225 passanten de snelheid gemeten maar geen overtredingen geconstateerd.

- Huissensestraat, snelheidscontrole door het VHT tussen 10.15 en 11.35 uur. In totaal 27 van de 318 gecontroleerde passanten reed te hard. Hoogste snelheid: 81 km/u (max. 50 toegestaan).
- Op de Groningensingel, het Nijmeegseplein, de Nijmeegseweg en de Elzenlaan werden door agenten van de unit Zuid, in samenwerking met VHT en verkeersongevallendienst, uitgebreide verkeerscontroles gehouden gedurende de vroege middaguren. De controles leverden in totaal 68 bekeuringen op. Uitschieters waren het rijden op opgevoerde brommers (11 keer), rijden zonder gordel (16 keer) en het onnodig geven van signalen (seinen) bij snelheidscontroles (23 keer). Twee automobilisten werden bekeurd voor het mobiel bellen tijdens het rijden.

- Koningsweg, snelheidscontrole door het VHT tussen 15.15 en 21.15 uur. Van de 1930 gecontroleerde passanten reden er 24 te hard. Hoogste snelheid 98 km/u (max. 80 toegestaan).

- Deelenseweg, snelheidscontrole door het VHT tussen 15.45 en 21.15 uur. Hierbij werden 31 bestuurders betrapt op te hard rijden op een totaal aantal van 850 passanten.

- Hoenderloseweg, snelheidscontrole door het VHT tussen 15.00 en 19.15 uur. Daarbij werden 3 bestuurders geflitst die de snelheidslimiet hadden overschreden. In totaal 830 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Hoogste snelheid: 123 km/u (max. 80 toegestaan).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---