Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 11-05-2005

Politie bekeurt bestuurders
ASSEN In de gemeente Assen en Aa & Hunze werden gisteren 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, door rood licht rijden, niet tonen van bromfietscertificaat, geen voorrang verlenen en het bijna van zebrapad rijden van voetgangers. (05-139043 / 05-139063)

Woninginbraak
ASSEN Een 48-jarige bewoner ontdekte gisteravond, na afwezig te zijn geweest, dat er ingebroken was in zijn woning aan de Vaart ZZ. De buit bestond uit kleding, een laptop, ipod, geluidsboxen en geld. (05-139142)

Bedrijfsinbraken
NIEUW AMSTERDAM Afgelopen nacht ontdekte een 45-jarige café-eigenaar dat er ingebroken werd in zijn café. De man die boven zijn café aan de Vaart ZZ woont, hoorde lawaai in het café waarna hij de politie belde. Helaas bleken de daders gevlogen met medeneming van het geld uit de kassa en gokkasten. Door een stoeptegel door een ruit te gooien konden de daders binnen komen. (05-139156)

KLAZIENAVEEN Vannacht werd er ingebroken in een supermarkt aan het Van Echtenskanaal NZ. Een 33-jarige medewerker ontdekte vanmorgen de inbraak. De buit bestond uit rookwaar. (05-139168)

Winkeldiefstal
EMMEN Twee jongens uit Emmen, 10 en 14 jaar, werden gistermiddag betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Het duo nam 5 flesjes frisdrank weg zonder te betalen bij een supermarkt aan de Baander. Er is proces-verbaal opgemaakt. (05-138979

Vrouw van portemonnee berooft
ASSEN Een 83-jarige uit Assen afkomstige vrouw is gistermiddag van haar portemonnee beroofd. Op de Nobellaan, ter hoogte van het winkelcentrum, wilde de vrouw haar portemonnee uit haar jaszak halen en in de tas stoppen die op haar rollator stond. Tijdens deze handeling werd de portemonnee plotseling door een onbekende man uit haar hand gepakt. Deze man ging er lopend vandoor in de richting van de Selma Lagerloflaan. De man had een donkere huidskleur, kort haar, droeg een rood mutsje, droeg een donkere broek en een zwart trainingsjack met daarin rode en witte kleuren. De man had een tenger slank figuur. De politie wil graag in kontakt komen met getuigen van deze beroving en met mensen die meer informatie hebben over de mogelijke dader. (05-139052)

Ruzie tussen autobestuurders
ODOORN Een 30-jarige autobestuurder uit Borger voelde zich gisteravond op de N34 bedreigd door drie inzittenden van een personenauto. De man uit Borger kwam uit de richting van Emmen en reed in de richting van Borger. Toen een achterop komende auto volgens zijn zeggen begon te kleven remde hij af. Hierop werd door de 23-jarige uit Diever afkomstige bestuurder van deze auto gereageerd door met de lichten te knipperen. De man uit Diever haalde hierna in en stopte kort hierna op de rijbaan waarna de man uit Borger ook moest stoppen. Deze zag drie mannen uit de auto stappen en in zijn richting komen. Omdat hij dit bedreigend vond besloot hij weg te rijden. Daarbij raakte hij de openstaande bestuurdersportier van zijn voorganger en reed de bestuurder over de voeten. De man is uiteindelijk naar het politiebureau in Emmen gereden gevolgd door de andere auto met inzittenden. Daar wilde het slachtoffer aangifte doen van doorrijden na een aanrijding en poging tot doodslag. De veroorzaker werd aangehouden. Na overleg met het OM werd de man gehoord en in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal opgemaakt. (05-139145)

Aanhouding twee verdachten
RODEN Twee 15-jarige jongens uit Roden zijn gisteravond aangehouden. Het tweetal kwam aan de deur bij een woning aan de Weidebloemstraat. Daar wilde een 16-jarige bewoner ze er niet in hebben waarna het tweetal met geweld de deur open schopte en naar binnen ging. Daar vond een worsteling plaats waarbij de 16-jarige bewoner klappen opliep. In het tumult weet de 18-jarige broer van het slachtoffer de woning te ontvluchten en bij de buren de politie te alarmeren. Tijdens komst van de politie hadden de verdachten de benen genomen. Deze konden later op de avond aangehouden worden. Ze werden ingesloten. De politie doet vandaag onderzoek naar de toedracht van het gebeuren. (05-139127)

Politie bekeurt voor drinken alcohol in winkelcentrum HOOGEVEEN Een 25-jarige inwoner van Hoogeveen werd gisteravond bekeurd voor het drinken van bier in het winkelcentrum De Weide. Kosten 45.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707