Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 11-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Rijden op gestolen bromfiets

WOERDEN Dinsdagavond om 19.20 uur controleerden surveillerende agenten op de Zegveldse Uitweg een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Bodegraven. Nader onderzoek wees uit dat de bromfiets 25 april 2005 gestolen was van een 19-jarige man uit Woerden. De jongen verklaarde echter dat de bromfiets zijn eigendom was. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verzoek om informatie gewelddadige overval
Maskers en kleding. OUDEWATER - In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart 2005 werd de 65-jarige bewoner rond 02.30 uur gewelddadig overvallen in zijn kampeerboerderij in Snelrewaard, gemeente Oudewater. In de woning werd hij meerdere keren met een slagvoorwerp op zijn hoofd geslagen. Bovendien trapten de twee verdachten op de bewoner in. Hij liep diverse verwondingen op. Inmiddels is het slachtoffer grotendeels hersteld en gaat het naar omstandigheden redelijk met hem. De verdachten droegen beiden een monnikspij met puntmutsen op het hoofd en hadden een zogenaamd scream masker voor hun gezichten.

Op 2 mei 2005 werd er in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak en leverde inmiddels ruim 55 tips op. In een aantal tips werd de aandacht gevestigd op twee onbekende personen. Mogelijk zouden die personen meegelopen hebben in februari 2005 in dezelfde kleding en met dezelfde maskers op in carnavalsoptochten in Montfoort en Oudewater. De politie wil graag in contact komen met deze personen of met personen die weten wie deze personen zijn. Zij kunnen bellen naar de politie district Rijn &Venen, telefoon 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Op de website www.opsporingverzocht.nl kan men alle informatie die over deze zaak getoond werd in dit programma nogmaals bekijken.