Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht 11-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag op woensdag 11 mei omstreeks 03.50 uur zagen surveillerende agenten op de Batauweg een automobiliste rijden die een erg lage snelheid had, de bocht veel te ruim nam en deels over een vluchtheuvel heen reed. De agenten onderwierpen de 43-jarige vrouw uit Nieuwegein aan een blaastest waaruit bleek dat zij beschonken achter het stuur zat. Zij werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau wees uit dat zij 820 ug/l in haar lichaam had. Haar rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Bromfietscontrole

HOUTEN Dinsdagmiddag heeft de politie tussen 13.00 en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Oude Wulfseweg en de Stellingmolen. In totaal werden 56 brom- snorfietsen gecontroleerd en schreef de politie 25 bekeuringen uit voor diverse overtredingen (te hoge constructiesnelheid, teveel geluid, geen verzekeringsbewijs of certificaat). In een brommer van een bestuurder uit Nieuwegein (leeftijd onbekend) werd een dolk aangetroffen. De bestuurder deed hiervan afstand en proces-verbaal is opgemaakt.

Ook 7 automobilisten kregen een bekeuring; 6 omdat zij een weg inreden met een gesloten verklaring en 1 voor het rijden zonder autogordel.

Bedreiging

HOUTEN - Dinsdagavond omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding dat twee inzittenden van een auto mensen hadden bedreigd na een verkeersconflict op de Oud Wulfseweg. De verdachten zouden hierbij een slagwapen hebben getoond. Surveillerende agenten zagen het betreffende voertuig rijden op de Brennerbaan in Utrecht en konden de bestuurder op de Stelviobaan een stopteken geven. De 21-jarige bestuurder en 16-jarige inzittende uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.