Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 11-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verkeersborden dieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen vroeg vijf mannen aangehouden omdat ze bezig waren met het stelen van een verkeersbord.

Rond 06.00 uur kreeg de politie een melding dat een aantal mannen bezig was met een verkeersbord los te schroeven ter hoogte van de Jan van Scorelstraat. Ter plaatse troffen agenten op de Rembrandtkade een groep van vijf mannen aan. De mannen twee van 18 en drie van 19 jaar oud - gaven aan geprobeerd te hebben het bord los te schroeven om als souvenir mee te nemen. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 mei heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed een auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobiliste met hoge snelheid over de Burgemeester Reigerstraat rijden. Ter hoogte van de Biltstraat kon de politie de bestuurder een stopteken geven waaraan werd voldaan. De 23-jarige bestuurster uit Ede van de auto moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat zij te veel had gedronken.

De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. De uitslag bleek 570 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd de vrouw naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

VLEUTEN Bij een winkel aan de Hindersteinlaan heeft de politie dinsdag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel had gezien dat een man een aantal flessen huidverzorging had meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De 50-jarige dief uit Utrecht werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT - Dinsdagavond vond op de C. H. Letschertweg een aanrijding plaats waarbij een automobilist van de weg raakte.

Omstreeks 21.50 uur reed een 30-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto vanuit de richting De Meern naar Hooggelegen. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder met zijn auto in een slip en kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Het gevolg was een aanrijding tussen de Utrechter en een 27-jarige automobilist uit Assendelft.

De 30-jarige bestuurder raakte gewond aan zijn schouder en arm en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De 27-jarige bestuurder en zijn 16-jarige passagier werden naar hun huisarts verwezen. De auto van de Utrechter raakte total loss.