Gemeente Helmond


---

Carat-concerten groeien nog steeds

De Carat-concerten in Helmond gaan in mei weer van start en bieden t/m september elke zondag vanaf 12:00 uur, gratis muziek in de openlucht. Vorig jaar bestond dit Helmondse evenement tien jaar. Ook voor het 11^e seizoen staan weer veel optredens gepland van muziekverenigingen uit de hele regio die op het fraaie Carat-paviljoen in Stadspark de Warande zullen musiceren.

Extra concerten
De organisatie ontving dit jaar zon 76 aanmeldingen van muziekclubs die graag een optreden wilden verzorgen in de Carat-reeks. De organisatie laat dit jaar daarom op sommige dagen drie concerten plaatsvinden in plaats van de vroeger gebruikelijke twee optredens. Ook op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag zijn er concerten gepland.

Het programma is zeer divers; allerlei soorten muziek komen aan bod, van blaaskapel tot slagwerkgroep tot zangkoor. Uiteraard is er ook dit jaar ruimte gereserveerd voor het populaire muziekfeest Bavaria Royal Phileutonia Proms, dat op 26 juni plaatsvindt. Het seizoen wordt jaarlijks afgesloten met het carnavaleske Warandefestival, dit jaar op 25 september.

Stadsradio Helmond
Henk Martens (muzikant en bestuurslid Stichting Beheer Carat-paviljoen) zal tijdens het seizoen elke zondagochtend rond de klok van 10.30 uur live op Stadsradio Helmond iets vertellen over het programma en de optredende verenigingen van die betreffende dag.

Het gehele programmaoverzicht staat tevens vermeld op www.caratconcerten.nl.

---

| |