Gemeente Franekeradeel


Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 21-04-2005 t/m 03-05-2005 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen bij hen zijn binnengekomen:
* bouwen van een woning met garage Terpzicht 6, Tzum
* bouwen van een opslagloods Swaerderwei 69, Tzummarum
* bouwen van een schuurtje Buorren 43, Tzummarum
* plaatsen van een carport A. S. Talmaplein 31, Franeker
* plaatsen van een schuur en tuinhuisje Parallelweg 8, Franeker
* plaatsen van gevelverlichting (reclame) James Wattstraat 2, Franeker

* vergroten van een woning Schoener 44, Franeker
* vergroten van een woning Frisia 4, Franeker
* vergroten van een rioolwaterzuiveringinstallatie Oostelijke Industrieweg 31, Franeker

* vernieuwen/veranderen van een paardenstal Dongjumerweg 17, Ried
* veranderen van een garage in een slaapkamer P. S. Gerbrandystraat 2, Franeker

* veranderen van kozijnen Johan Roordastrjitte 21, Tzummarum
* veranderen van een berging Zuiderkade 39 A, Franeker
* slopen van dakplaten Rijksstraatweg 7, Zweins

Wij attenderen er op dat tegen de aanvragen om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na verlening van de vergunning.

---

Verleende lichte- en reguliere bouwvergunningen 21-04-2005 t/m 03-05-2005

Lichte bouwvergunning

* bouwen van een berging Alde Loop 30, Achlum
* vergroten van een woning Sint Jorisstrjitte 11, Oosterbierum

Reguliere bouwvergunning 1^e fase

* bouwen van een recreatiewoning Bargereed 41, Tzummarum

Reguliere bouwvergunning 2^e fase

* bouwen van een woning met garage Stasjonswei 1 a, Tzummarum

Reguliere bouwvergunning

* plaatsen van een garage Kade 27, Sexbierum
* vergroten van een woning (samenvoegen) Oude Weg 2, Boer
* vergroten van een woning en plaatsen carport Marten Oostwoudstraat 35, Franeker

* veranderen van een woning (intern) en opslagruimte Voorstraat 78, Franeker

Sloopvergunning

* slopen van een woning Dongjumerweg 13, Boer
* slopen van dakplaten Rijksstraatweg 7, Zweins

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vergunning.

---

Ontwerp-Bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad Franeker e.o. (binnenlocatie GGZ)"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerp-bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad Franeker e.o. (binnenlocatie GGZ)" met bijbehorende stukken vanaf 11 mei 2005 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en indien gewenst buiten kantooruren op de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan voorziet in juridisch planologisch regeling voor de herinrichting van de (voormalige) GGZ-locatie in de binnenstad van Franeker. Dit gebied wordt begrensd door de Voorstraat, Waagstraat, Academiestraat en de Vijverstraat.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER kenbaar maken.

---

Verleende aanlegvergunningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat aanlegvergunning is verleend voor:

* het ophogen van de boezemkade langs het Oude Kanaal en de Herbaijumervaart ten behoeve van een recreatief voetpad.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons college een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vrijstelling.

---

Bekendmaking voornemen verlenen kapvergunning

Burgemeester en Wethouders van Franekeradeel maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning te verlenen aan:
* G.A. Kok voor het kappen van 1 es en 1 esdoorn op het perceel Walburgastrjitte 14 te Pietersbierum

Voordat door ons op het verzoek om vergunning een definitieve beslissing wordt genomen willen wij belanghebbenden in de gelegenheid stellen hun zienswijze over dit voornemen bij ons kenbaar te maken. De termijn waarbinnen hiertoe de mogelijkheid bestaat is twee weken, gerekend vanaf de dag waarop dit voornemen bekend is gemaakt. De zienswijze kan schriftelijk of mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het college van Burgermeester en Wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Uw mondelinge zienswijze kunt u naar voren brengen daar waar de stukken ter inzage liggen.

De ontwerpvergunning, met de daarbij behorende stukken, ligt voor u ter inzage op het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker. Telefoon 0517-380480.

Franeker, 11 mei 2005.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---

REFERENDUM

over het verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa

STEMMEN BIJ VOLMACHT

De burgemeester van FRANEKERADEEL

maakt bekend dat het bij het komende referendum over het verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa een kiezer toegestaan is bij volmacht te stemmen.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING OP SCHRIFTELIJKE AANVRAAG


1.


2.


3.


4.


5.

Op het gemeentehuis van deze gemeente zijn kosteloos verkrijgbaar de formulieren voor de verzoekschriften (model Wrreg 10 / L 8) om bij volmacht te mogen stemmen.

Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de dag van stemming, dus vóór of op 18 mei 2005, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij op de 43^e dag voor de dag van stemming (19 april 2005) als kiezer is geregistreerd.

Het verzoek wordt niet ingewilligd indien aan de verzoeker is toegestaan in een stembureau naar zijn keuze aan de stemming deel te nemen.

Hij, die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet ook op de 43^e dag voor de dag van stemming (19 april 2005) als kiezer zijn geregistreerd.

Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. Hij dient de volmachtstem tegelijk met zijn eigen stem uit te brengen.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART


6.


7.


8.

De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van zijn oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem te stemmen, door zijn oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.

Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op de 43^e dag voor de dag van de stemming (19 april 2005) in hetzelfde stemdistrict staan ingeschreven als de kiezer die de volmacht geeft.

De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn eigen stem, in het stemdistrict waar hij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan twee aanwijzingen als gemachtigde aannemen. De volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of in persoon aan de stemming deel te nemen. Nadere informatie wordt verstrekt door de afdeling/sector Verkiezingen van de gemeente.

Plaats

Datum

:

:

Franeker

mei 2005

De burgemeester voornoemd,

M. J.Haveman

REFERENDUM

over het verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE VAN DE KIEZER

De burgemeester van FRANEKERADEEL

maakt bekend dat het bij het komende referendum over het verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa een kiezer toegestaan is zijn stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJK VERZOEK


1.


2.


3.


4.

Bij het gemeentehuis van deze gemeente zijn kosteloos verkrijgbaar formulieren voor verzoekschriften (model Wrreg 10 / K 3) om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de dag van stemming, dus uiterlijk op 18 mei 2005, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij op de 43^e dag voor de dag van stemming (19 april 2005) als kiezer is geregistreerd.

Het verzoek wordt niet ingewilligd indien aan de verzoeker is toegestaan bij volmacht te stemmen.

Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing gesteld op de oproepingskaart, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. MONDELING VERZOEK


5.

Na ontvangst van zijn oproepingskaart kan de kiezer ook, in plaats van een schriftelijk verzoek te doen, zich onder overlegging van zijn oproepingskaart vervoegen bij het gemeentehuis van de gemeente, waar hij op de 43^e dag voor de dag van stemming (19 april 2005) als kiezer is geregistreerd, om deze te doen omzetten in een kiezerspas. Dit kan geschieden tot op de vijfde dag voor die van de stemming, dus uiterlijk op 27 mei 2005.

Een kiezer, die in het bezit is van een kiezerspas, kan zich ter uitoefening van zijn kiesrecht aanmelden in elk stembureau in Nederland.

Nadere informatie wordt verstrekt door de afdeling/sector Verkiezingen van de gemeente.

Plaats

Datum

:

:

Franeker

mei 2005

De burgemeester voornoemd,

M. J. Haveman.