Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (11/5)

TILBURG, 11 mei 2005

Drie mannen opgepakt na verkeersruzie

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.00 uur in de Houtstraat na een verkeersruzie drie mannen opgepakt. Twee Tilburgers van 21 en 18 jaar kregen ruzie met een 27-jarige plaatsgenoot. De 27-jarige man stond met zijn auto midden op de weg, waardoor hij de doorgang blokkeerde voor de auto met de twee andere betrokkenen die uit tegengestelde richting kwamen. Door geparkeerde autos was het weggedeelte ter plaatse erg smal. De 21-jarige bestuurder stapte uit en vroeg de 27-jarge man plaats te maken. Van hier af lopen de versies van beide partijen uiteen. De 27-jarige bestuurder zegt dat hij met de dood bedreigd werd, hij pakte een krik om zich te verdedigen, maar sloeg daarmee de voorruit van de auto van de ander in. Volgens de andere partij gingen de dreigementen juist uit van de man met de krik. Hierop werden alle drie de verdachten aangehouden. Aan het bureau bleek dat hoewel ze in gescheiden ophoudkamers werden vastgehouden, ze toch de zaak hadden bijgelegd en kennelijk weinig trek hadden om over en weer aangifte te doen. Hierop is het drietal in vrijheid gesteld.

Politiemensen vangen met hulp van omstanders losgebroken paarden

TILBURG: De politie kreeg gisteravond omstreeks 20.50 uur een melding dat op de Goirleseweg twee los gebroken paarden liepen. De paarden kwamen vervolgens op de rijksweg terecht. Een van de betrokken agenten schrijft in zijn rapport: Er zijn wonder boven wonder geen ongelukken gebeurd. De agenten hebben de paarden met hulp van omstanders gevangen en via de afrit en de Blaakweg terug laten stappen naar hun wei aan het Dampad. Daar bleek dat het hek van de wei open stond. Agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten hebben geassisteerd in verband de veroorzaakte file.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

TILBURG: Vannacht is omstreeks 01.50 uur ingebroken in een winkel aan het burgemeester v.d. Mortelplein. De dief heeft de toegang verschaft door met een stoeptegel een ruit naast de uitgang te vernielen. Uit de winkel zijn sigaretten, postzegels en telefoonkaarten gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Insluiper neemt pannenkoeken mee uit woning in Oisterwijk

OISTERWIJK: De politie heeft vanmorgen een aangifte opgenomen van een bewoner van een pand aan de Dotterstraat. Vannacht heeft er een insluiping plaats gevonden. De bewoner werd om 08.00 uur gebeld door een buurvrouw die buiten een portemonnee had gevonden. Bij nader onderzoek bleek dat de voordeur open stond. De dief heeft nog een portemonnee met een klein geldbedrag gestolen . Opvallend is dat de inbreker uit de koelkast twee pannenkoeken heeft meegenomen. Er is vermoedelijk gebruik gemaakt van de hengelmethode.

Jongens aangehouden voor mishandeling

TILBURG: De politie heeft gistermiddag bij de rotonde van de Wandelboslaan en de Reitse Hoevenstraat twee Tilburgse jongens op heterdaad aangehouden, beiden 13 jaar oud die een 16-jarig meisje sloegen en schopten. De agenten zagen de mishandeling gebeuren. Volgens het slachtoffer begonnen de knullen haar uit te schelden voor junk. Ze had toen een van hen een duw gegeven. Hierna begonnen de verdachten haar te slaan, waarbij ze enkele klappen tegen haar hoofd kreeg. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk