Politie Zuid-Holland-Zuid

11/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-05-2005 - Persberichten District II

AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Een 33 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden nadat hij een valse naam opgaf. Bovendien troffen de agenten een gestolen autoradio in zijn auto aan. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 10 mei 2005 omstreeks 10.45 uur op de carpoolplaats aan de Veerweg. Politieagenten troffen de man aan in een personenauto. Tijdens een routinecontrole gaf de verdachte de naam van zijn broer op omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

AGRESSIEVE WINKELDIEF
GORINCHEM- Een 19 jarige vrouw uit Breda is aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 10 mei 2005 omstreeks 11.20 uur in een kledingwinkel in het Piazza Center. De vrouw probeerde met behulp van een geprepareerde tas een topje ter waarde van 69 euro te stelen. Toen personeelsleden een en ander niet vertrouwde vroegen ze of ze in de tas van de vrouw mochten kijken. De vrouw werd daarop agressief en begon op twee vrouwelijke winkelbedienden in te slaan. Deze liepen diverse verwondingen en krassen op in hun gelaat en op hun armen. Ook uitte zij de nodige beledigingen in de richting van het winkelpersoneel. Ook de moeder van de verdachte bemoeide zich ermee. Ze werd door personeel in bedwang gehouden. Ze beweerde dat het winkelpersoneel het topje in de tas van haar dochter had gestopt. Politieagenten kwamen ter plaatse en konden voorkomen dat de moeder het winkelpersoneel te lijf ging. Zij werd de winkel uitgewerkt. De 19 jarige dochter werd door politieagenten overgebracht naar het politiebureau. Zij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de winkeldiefstal.

AUTO TEGEN BOOM
LEXMOND- Op dinsdagmorgen 10 mei 2005 omstreeks 11.50 uur is op Achthoven een personenauto door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De bestuurster, een 25-jarige vrouw uit Vianen, is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Sint Antonius ziekenhuis te Nieuwegein. De vrouw reed over de dijk komende vanuit de richting Ameide. Ze verloor de macht over het stuur, raakte van de dijk en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto raakte totaal vernield.

VERKEERSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben gebiedsagenten in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam 50 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 30 bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen en 20 bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag 10 mei 2005 op de Burgemeester Keijzerweg, de ketelweg en de Edelweisslaan. In totaal werden ongeveer 650 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.

GROOT-AMMERS- Tijdens een verkeerscontrole hebben gebiedsagenten 15 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 8 bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen en 7 bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 10 mei 2005 van 17.30 tot 18.00 uur op het Graafland. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

STREEFKERK- Tijdens een verkeerscontrole hebben gebiedsagenten 10 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 3 bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen en 7 bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond 10 mei 2005 van 18.45 tot 20.00 uur op de Bergstoep. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur.

PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op de Burgemeester Keijzerweg met de fotoradar hebben politieagenten 49 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond 10 mei 2005 van 19.40 tot 22.00 uur. In totaal werden ongeveer 440 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.

MILIEUVLUCHT
DISTRICT- Tijdens een milieuvlucht hebben politieagenten verschillende overtredingen van de milieuwetgeving geconstateerd. Ze hielden de vlucht met de helikopter op dinsdagmiddag 10 mei 2005. In Noordeloos, Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf werden slootdempingen geconstateerd. Deze worden nog nader onderzocht. In Brandwijk op de Brandwijksedijk werd afval, waaronder geverfd hout, puin en betonijzer, in de bodem aangetroffen. Een grondploeg ging ter plaatse en politieagenten gaven de eigenaar een proces-verbaal.

INBRAAK EN POGING
GORINCHEM- Op dinsdag 10 mei 2005 is op klaarlichte dag ingebroken in twee flatwoningen aan de Valkeniersweg. Op de bovenste verdieping merkte bewoners bij thuiskomst dat de deuren met graf geweld waren geforceerd. Bij de ene woning was een extra slot aangebracht waardoor het bij een poging bleef bij de andere woning lukte het wel om binnen te komen. Deze woning werd doorzocht en er werd wat klein geld gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op woensdagochtend 11 mei 2005 omstreeks 00.10 uur is op de Dwarsdeel een 54 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (345 ugl/l). Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

PAPENDRECHT- Op woensdagochtend 11 mei 2005 omstreeks 02.35 uur is op de N 3 een 45 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (390 ugl/l). Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.