Politie Zuid-Holland-Zuid

11/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

11-05-2005 - Persberichten District I

AUTO IN BRAND DOOR SIGARET
DORDRECHT- Een auto is op dinsdagmorgen 10 mei in brand gevlogen door een sigaret. Een 56-jarige vrouw uit Gorinchem en een 49-jarige man uit Dordrecht stonden kratten papier in te laden in de auto. Dit gebeurde aan de Amstelwijckweg. De vrouw had een sigaret in haar mond. Vermoedelijk is een gedeelte van het vuurkopje van de sigaret in een krat gevallen. Het papier in een van de kratten vatte vlam en even later stond de auto in brand. De brandweer heeft de brand geblust. Er raakte niemand gewond.

TWEETAL MET GESTOLEN FIETS GESNAPT
DORDRECHT- Een 42-jarige man en een 33-jarige man uit Dordrecht zijn op dinsdagmorgen 10 mei in de kraag gevat nadat zij een fiets hadden gestolen bij een supermarkt aan de Blekersdijk. Dit werd gezien door agenten. De twee heren kwamen lopend aan en werden later op een fiets gesignaleerd op de Johan de Wittstraat richting het station. Agenten vonden dit vreemd en gingen op onderzoek uit. Bij de supermarkt bleek inderdaad de fiets van een 62-jarige vrouw uit Dordrecht te zijn ontvreemd nadat zij boodschappen had gedaan. De mannen zijn later aangehouden op de Dubbeldamseweg-Noord. De fiets wordt teruggebracht bij de eigenaresse. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

INBREKERS BETRAPT
DORDRECHT- Twee mannen van 38 en 45 jaar uit Dordrecht zijn op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 10 mei 2005 omstreeks 13.00 uur in een woning aan de Goudestein. Politieagenten gingen na een melding van een attente getuige ter plaatse en troffen de mannen in de omgeving van de woning aan. Ze hadden tassen bij zich met daarin een computerkast en een computerscherm welke uit de woning waren gestolen. Het tweetal was binnen gekomen na het forceren van een raam. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben gebiedsagenten 16 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 13 bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen en 3 bestuurders die niet hands-free belden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 10 mei 2005 van 15.15 tot 16.150 uur op de Plantageweg.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 24 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huislijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagavond 10 mei 2005 omstreeks 21.35 uur in een woning aan de Prinses Julianaweg. De man had eerder op de dag zijn 22 jarige vrouw mishandeld en bedreigd met een (nep) vuurwapen. Politieagenten troffen in de woning een imitatievuurwapen aan en namen dit in beslag. De verdachte mishandelde zijn vrouw al langere tijd. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

DORDRECHT- Een 43 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagavond 10 mei 2005 omstreeks 19.10 uur in een woning aan de Visserstuin. De man mishandelde zijn 37 jarige vrouw. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

OVERLOPEN
ZWIJNDRECHT- Twee mannen zijn door een schoonmaakster overlopen toen zij computers wilden stelen bij een bedrijf aan het IJsselmeer. Dit gebeurde op dinsdagavond 10 mei 2005 omstreeks 18.45 uur. Met een smoes verlieten ze het bedrijf. Eén van de verdachten, een 18 jarige man uit Zwijndrecht werd door politieagenten in de omgeving van het bedrijf aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de andere verdachte.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagochtend 11 mei 2005 omstreeks 04.25 uur is op de Talmaweg een 41 jarige man uit het Spaanse Sevilla door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (465 ugl/l). Hij is ingesloten en wordt in de loop van de dag verhoord. Overleg met justitie moet uitwijzen welke straf hij krijgt.

INBRAAK BEDRIJF
ZWIJNDRECHT- Op woensdagochtend 11 mei 2005 omstreeks 05.30 uur is ingebroken in een winkel aan het Oudeland. Nadat de winkelruit met stenen was vernield kon men binnenkomen. Binnen werden een onbekend aantal pakjes sigaretten en shag gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.