Politie Zuid-Holland-Zuid

11/05 Hoeksche Waard

11-05-2005 - Persberichten District III

VERKEERSCONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen autogordel droegen. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 10 mei 2005 van 15.30 tot 17.00 uur op de Oostdijk, de Sportlaan en de Rembrandtstraat.

RIJDEN ONDER INVLOED
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmiddag 10 mei 2005 omstreeks 17.00 uur is op de Beetwortelweg een 47 jarige man uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (320 ugl/l). Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

MINI BROMFIETS
GOUDSWAARD- OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hebben een mini bromfiets in beslag genomen. Dit gebeurde op dinsdagavond 10 mei 2005 op de Polderboom in Goudswaard. Politieagenten zagen een 17 jarige jongen uit Goudswaard rijden. Hij had wel een valhelm op, maar de mini bromfiets heeft geen goedkeuring om op te weg te mogen rijden. De politie maakt proces-verbaal op. Tijdens een surveillance in Oud-Beijerland kregen drie jongens van 2 keer 16 jaar en 15 jaar uit Oud-Beijerland een bekeuring wegens baldadigheid. Ze waren bezig om schommels te vernielen. Doordat ze in de kraag werden gegrepen lukte dit laatste niet.

HAAS
OUD-BEIJERLAND- Een 17 jarig meisje is met haar bromfiets gevallen. Dit gebeurde op dinsdagavond 10 mei 2005 omstreeks 22.15 uur op de rotonde Provincialeweg en de Jan van der Heijdenstraat. Het meisje kwam ten val door een overstekende haas. Tijdens de val kreeg zij het stuur van de bromfiets in haar buik en liep zij verwondingen aan haar kin op. Ze is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De bromfiets raakte beschadigd en de haas overleefde de aanrijding niet.