1e persbericht van woensdag 11 mei 1005

Eindhoven 11-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden na schietincident

In hun woningen in Eindhoven zijn dinsdag rond 6.30 uur een 15-jarig meisje en twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident dat plaatsvond in de nacht van 20 op 21 april op de Hectorlaan. In de betreffende nacht ontstond een worsteling tussen een groep jongeren en een 19-jarige en een 23-jarige Eindhovenaar. Hierbij werden enkele schoten gelost. Niemand raakte gewond. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen lopende het onderzoek niet uit.

Eindhoven: Verdachte onder hevig verzet aangehouden

Op de Poemastraat is dinsdag rond 16.20 uur onder hevig verzet een man aangehouden. Zijn identiteit is nog onbekend. Uit onderzoek was gebleken dat de verdachte een postpakket ging afhalen in Stratum waarin harddrugs zouden zitten. Het zou gaan om bijna een kilo cocaïne. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte en naar de herkomst van de drugs.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na structureel lastig vallen vrouw

Op de Achtseweg Zuid is dinsdag rond 23.30 uur een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou sinds geruime tijd een 21-jarige vrouw uit Eindhoven lastig vallen. De man en vrouw zijn bekenden van elkaar. Zij geeft aan door de man gestalked te worden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Autobrand

Op de Matthijs Vermeulenstraat is dinsdagavond rond 20.15 uur brand in een auto ontstaan. De auto stond onder een carpoort. Een auto die naast de brandende auto stond liep ook schade op, evenals twee bovengelegen woningen. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Helmond: Twee bestelbussen gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Korte Dijk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee Mercedes Sprinters gestolen. De kentekens van de autos zijn 49-VB-HF en VR-FV-07. De dader heeft een hekwerk vernield om op het terrein te komen.

Asten: Snelheidscontrole

Op de Lienderweg zijn dinsdag tussen 14.40 en 18.00 uur 1.412 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 119 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Vlierdenseweg zijn dinsdag tussen 19.00 en 21.15 uur 596 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 102 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is hier 83 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Valkenswaard: Autobanden weg bij inbraak

Tussen dinsdag 19.00 uur en woensdag 7.35 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Dragonder. Er werd een gat onder het hekwerk door gegraven. Uit twee opengebroken containers werden 20 autobanden meegenomen.